În Timiș este scăzut interesul pentru posturile scoase la concurs directori 2022 / Inspectorul general recunoaște că este o problemă în mediul rural

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Numai 88 de candidați s-au înscris la a doua etapă a concursului național de ocupare a celor 154 de funcții de director și director adjunct care au rămas vacante în școlile din Timiș, scrie presa locală.

În Timiș sunt vacante 154 de posturi de director și director adjunct. Până pe 25 ianuarie s-au putut înscrie dosarele, însă nu au fost decât 88 de solicitări, insuficiente pentru ocuparea tuturor locurilor vacante. Urmează etapa de selecție a dosarelor, unde unele ar putea fi respinse, ceea ce ar scădea din nou numărul candidaților. Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie, iar interviul în perioada 16-25 martie, scrie timisonline.ro.

Inspectorul școlar general Marin Popescu spune că probleme se regăsesc în mediul rural, unde profesorii nu se înscriu întrucât cred că pot ocupa postul fără concurs pentru că nimeni nu va veni director la o școală din sat.

„În urma celei de-a doua sesiuni nu vom acoperi nevoia de directori. Vom face o analiză pe fiecare dosar. În special în rural avem o problemă. Sunt colegi care nu vor să vină la concurs mizând că nu vine nimeni și nu avem pe cine numi, prin urmare vom apela tot la dânșii. Vom vedea după concurs ce vom face în acest caz”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

Abia pe 4 aprilie vor fi anunțate numele celor care primesc posturile de directori de unități de învățământ.

Informații de context

Inițial, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat a doua etapă a concursului pentru ocuparea posturilor de directori ar fi trebuit să înceapă pe 17 ianuarie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Înscrierile au început abia pe 19 ianuarie.

Calendarul pentru noul concurs de directori, ediția 2022, a fost publicat pe 18 spre 19 ianuarie, noaptea, în Monitorul Oficial, la fel și bibliografia de examen.

Calendarul concursului de directori 2022:

Exit mobile version