VIDEO 38 de inspectori școlari generali sunt membri ai PNL și UDMR / Klaus Iohannis, în decembrie 2018, la lansarea România educată: PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală. Toate trebuie făcute în realitate cu bun-simț și cam toți își dau seama care este bunul simț în depolitizare

4.070 de vizualizări
Foto: presidency.ro
Din cele 42 de funcții de inspector școlar general din România, 38 sunt deținute acum de membri ai partidelor PNL și UDMR, iar 4 persoane susținute de PNL în funcțiile respective, potrivit analize apartenenței la partidele politice a inspectorilor școlari generali județeni.

Numirea inspectorilor a fost făcută prin ordin semnat de miniștrii Educației, Monica Anisie și Sorin Cîmpeanu, în ultimii 2 ani. Președintele Klaus Iohannis vorbea, în decembrie 2018, despre politizarea făcută de PSD în sistemul de Educație. Declarația video, mai jos, în articol.

Cine sunt inspectorii școlari generali, în noiembrie 2021:

Elena Ignat, șefa Inspectoratului Școlar Județean Alba – membră în biroul politic al PNL Alba.

Alina Manea, șefa Inspectoratului Școlar Argeș – membră PNL din mai 2021, după cum a declarat recent în presa locală.

Marius Gondor, șeful Inspectoratului Școlar Arad – ex-deputat, membru PNL.

Mihaela Ștefan, șefa Inspectoratului Școlar al Municipiului București, membru PNL Sector 3.

Ida Vlad, șefa ISJ Bacău, susținută de PNL.

Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, membru PNL.

Mihai Mureșan, șeful ISJ Bistrița-Năsăud, membru PNL, candidat la Senat din partea PNL în 2016.

Cătălin Stănică, șeful ISJ Brăila, membru în biroul politic al PNL Brăila.

Ada Alexandrina Macovei, șefa ISJ Botoșani, consilier local, membru PNL, candidată la președinția organizației locale de partid în iunie 2021.

Ovidiu Florin Tripșa, ISJ Brașov, nu este membru al niciunui partid politic, potrivit presei locale.

Ionel Meiroșu, ISJ Buzău, membru PNL.

Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, consilier județean PNL la al doilea mandat, candidat la alegerile parlamentare în 2020;

Maria-Raluca Caraion, șefa Inspectoratului Școlar Județean Călărași, membru PNL, candidat la Senat în 2020.

Lavinia-Carina Pristavu, șefa ISJ Caraș-Severin, membru PNL, candidat la un post de consilier județean în 2020.

Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, candidat PNL la Camera Deputaților în 2020.

Kiss Imre, șeful ISJ Covasna, consilier județean din partea UDMR în perioada 2016-2020.

Aurora Cătălina Homeghiu, șefa ISJ Dâmbovița, susținută de PNL.

Ion Daniel, șeful ISJ Dolj, membru PNL.

Elena-Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj, consilier județean din partea PNL.

Gina Brînzan, șefa ISJ Galați, candidată la alegerile parlamentare din 2020 din partea PNL pentru un loc de deputat.

Adelina Sîrbu, șefa ISJ Giurgiu, consilier local din partea PNL.

Ilie Pârvan, șeful ISJ Hunedoara, fost consilier județean PNL, actual consilier local la Uricani, unde a și condus organizația PNL.

Demeter Levente, șeful ISJ Harghita, fost consilier local la Cristuru Secuiesc din partea UDMR.

Adriana Stoica, șefa Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, consilier local în comuna Clinceni din partea PNL, fost consilier județean în mandatul 2016-2020 din partea PNL.

Steluța-Daniela Mitrea, șefa ISJ Ialomița, fost consilier județean PNL între 2019-2020.

Luciana Antoci, șefa ISJ Iași, membru PNL.

Daniela Trancotă, șefa ISJ Mehedinți, consilier județean din partea PNL

Anca Hendea, șefa ISJ Maramureș, consilier județean din partea PNL și candidat PNL Maramureș la Senat în 2020.

Sabin Pășcan, șeful ISJ Mureș, membru în biroul politic al PNL Târgu Mureș.

Mihai Obreja, șeful ISJ Neamț, consilier local la Piatra Neamț din partea PNL.

Victor Iacobescu, șeful ISJ Olt, membru PNL.

Ilona Rizea, șefa ISJ Prahova, susținută de PNL.

Monica Munteanu, șefa ISJ Sibiu, membru PNL Sibiu.

Vasile Bulgărean, șeful ISJ Sălaj, candidat PNL la primăria Zalău în 2020.

Anișoara Boitor, șefa ISJ Satu-Mare, membru PNL Satu-Mare (fostă PDL).

Grigore Bocanci, șeful ISJ Suceava, consilier local din partea PNL în comuna Rădășeni.

Pavel Viorica, șefa ISJ Tulcea, consilier local din partea PNL în orașul Tulcea.

Marin Popescu, șeful ISJ Timiș, consilier județean din partea PNL.

Iuliana Stancu, șefa ISJ Teleorman, consilier local în Alexandria, din partea PNL.

Mihaela Andreianu, șefa ISJ Vâlcea, secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi în 2020, preşedinte al Organizației Femeilor Liberale Vâlcea şi vicepreşedinte PNL Vâlcea, consilier judeţean.

Daniela Marchitan, șefa ISJ Vrancea, consilier județean din partea PNL.

Liliana Ciobanu Harhas, șefa ISJ Vaslui, membru PNL.

Pe 5 decembrie 2018, la lansarea raportului „România educată”, președintele Klaus Iohannis critica politizarea sistemului.

Klaus Iohannis: ”Da, actualele inspectorate școlare trebuie desființate și înlocuite cu structuri de profesioniști.

Iar politizarea – când am fost eu inspector, pot să vă spun că nu a existat politizare, pur și simplu.

Iar, dacă acum intri într-un inspectorat și nu scot toți carnetul de partid, înseamnă că este o minune. Aceste politizări, și sper că nu mi-o luați altfel decât o spun, aceste politizări se petrec în special în perioade guvernamentale pesediste.

Deci, PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală, fiindcă părți esențiale ale sistemului educațional trebuie depolitizate. Nu totul trebuie și nu totul se poate depolitiza, cum foarte bine ați observat.

Decizia asupra sistemului, legea, regulamentele se fac de politicieni, dar gestionarea sau managementul, cum se spune în ziua de astăzi, a entităților sistemului trebuie făcută de profesioniști. Nu trebuie directorul să fie Pesedist, ca să fie bun director, cum nu trebuie să fie liberal, ca să fie bun director.

Eu cred că trebuie să fie un om care are capacitatea și abilitatea să gestioneze bine o școală. Atât! Și atunci, trebuie elaborate criterii pentru asta. Cum? La orice formă de evaluare a unităților școlare sau a profesorilor, nu trebuie să avem inspectorate școlare neapărat. Putem să avem orice formă, poate să fie o entitate în subordinea ministrului sau o entitate în subordinea Parlamentului.

Oricum o definim, ea trebuie să facă exact lucrul pentru care este construită: să evalueze performanța sau să evalueze sistemul, sau să propună remedii pentru erori sistematice, și așa mai departe.

Deci, toată zona aceea trebuie depolitizată de bun-simț. Nu vreau să fiu înțeles greșit, dacă un director bun este pesedist, în niciun caz nu trebuie scos din sistem pentru că e pesedist. Dar nu trebuie nimeni să ajungă director numai pentru că este pesedist sau numai că este liberal sau, în fine, cine guvernează în momentul respectiv. Deci, toate trebuie făcute în realitate cu bun-simț, și cam toți își dau seama care este bunul simț în depolitizare. Cel puțin oamenii din sistem, vă garantez că au înțeles foarte bine despre ce vorbim aici”.

Foto / video: presidency.ro


5 comments
  1. Mascarada asa-zisului concurs de directori continua! Dupa ce in orasul ardelenesc condus de piticul fost prim-ministru a ajuns inspectoare o mare politruca PNL, aceasta a impanzit scolile in 2 luni de oameni ai ei: pile politice, rude si prieteni. Acum asistam la cea mai mare bataie de joc de dupa anii 90. O mascarada numita “Concursul de directori!!!”
    Inspectoru PNL ii numeste, el ii definitiveaza pe urmatorii 5 ani!

  2. Iohhanis minți cu nerușinare, auzi pe vremea când erai dumneata inspector nu era politic. Serios!!!!! Chiar credeți ca va mai înghițim minciunile!? Sunteți ipocriți!? Va întreb cum dormiți noaptea? Liniștit! Nu va mustra conștiința?

  3. Nimic nou sub soare. Nu contează cine este la putere. Același comportament ipocrit, indiferent de orientarea politica. Când vine vorba de politicieni, cred ca suntem cea mai ghinionista țara din UE. Incidenta corupției în politica românească a bătut cu mult incidenta covid. Este cu mult mai contagioasa și, din păcate, nu exista vaccin pentru ea. Bieții politicieni se îmbolnăvesc pe capete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Ghidul sanitar pentru redeschiderea școlilor, aprobat de miniștii Educației și Sănătății: intrarea în școli, eșalonată pe mai multe uși de acces, purtarea măștii este obligatorie pentru toți elevii și profesorii. Ce se întâmplă dacă apar cazuri de COVID-19

Intrarea în școală se va face eșalonat,  pe mai multe uși de acces, la intervale orare stabilite în funcție de zone sau de clădiri, elevii vor urma trasee prestabilite în…
Vezi articolul

UPDATE Noul Minister al Educației și Cercetării are cu 95 de posturi mai multe față de câte aveau Educația și Cercetarea la un loc în fostul guvern, potrivit unui proiect de HG. Explicația ministerului

Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în…
Vezi articolul

VIDEO Profesoară de la Facultatea de Drept, cercetată disciplinar după ce a organizat un examen online cu 770 de studenți simultan și cu 90% din subiecte identice cu cele de anul trecut / Cadrul didactic a reclamat presiuni ale conducerii instituției în fața studenților

Conducerea Facultății de Drept a Universității din București a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți și a început o anchetă disciplinară față de profesoara Simona Cristea,…
Vezi articolul

Reguli noi pentru promovarea în Universități: Pentru funcția de profesor universitar, candidații trebuie să dețină atestatul de abilitare / La fiecare urcare în funcție va trebui un nou certificat și aviz medical, certificat de integritate și cazier judiciar

Pentru înscrierea la examenul de promovare în funcţia de profesor universitar este necesară deținerea atestatului de abilitare, conform Metodologiei-cadru privind organizarea şi desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, în…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, laudă proiectul “România Educată”: “este un demers corect de democrație participativă, un veritabil contract social privind educația”

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și rectorul acesteia, Remus Pricopie, laudă, într-un comunicat emis joi, proiectul “România Educată”. Comunicatul descrie raportul prezidențial drept “un document important, atât…
Vezi articolul