UPDATE Tezele se vor da din 6 decembrie, s-a răzgândit Sorin Cîmpeanu, care anunță mai puține evaluări, fără să spună la ce discipline nu vor fi lucrări scrise semestriale: Elevii de clasa a VIII-a vor susține doar două teze și pentru cei de liceu s-a redus numărul de teze de la patru la trei

42.701 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
„Am decis împreună cu colegii mei de Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa VIII-a vom avea, în loc de trei teze, doar două teze la gimnaziu. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care așa cum am anunțat”, a declarat ministrul Educației într-o conferință de presă de la sediul Ministerului, în legătură cu reducerea numărului de teze pentru elevii de gimnaziu și de liceu.

În privința ponderii tezelor, Sorin Cîmpeanu a spus următoarele: „Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu”.

Ministrul Educației a precizat că tezele se vor susține începând cu data de 6 decembrie, iar „pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică din motive independente de voința lor, acest lucru se va putea face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul al II-lea”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că se va reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note.

Amintim că, săptămâna trecută, ministrul Educației a anunțat că tezele se vor da în luna ianuarie 2022, perioada 3-14 ianuarie: „Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezență fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanța notelor”.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


30 comments
 1. In ultimi 2 ani mai precis de cand a inceput pandemia domnul CEL mai URAT de copiii din Romania sau teroarea lor mai bine zis “Cîmpeanu”. El e cel necesar de toate intamplarile scolare de note medii si mai tot ce inseamna scoala in romania. Sunt in clasa a 8-a iar de cand a inceput scoala am inceput sa inteleg mai vine la scoala fizic dar acum ca teroarea elevilor din Romania Cîmpeanu ne a bagat 2 saptamani de vacanta pe gat ne mai da si teze la inceputul ierni. Dupa ce ca nu ia toate masurile de siguranta pentru a ne proteja la scoala ne baga vacamta de 2 saptamani in care nu faci absolut nimic apoi peste o luna, te trezesti cu 3 teze pe cap din care nu stii mai nimic, deoarece in tot acest “semestru” sau jumatate din el nu am avut timp sa intelegem si invatam, toate lucrurile necesare pentru a da teze dupa 2 saptamani de vacanta. Mai pe scurt, cred ca mai toti elevii si studenti sunt revoltati ca vom da teze in decembrie si sa nu mai spun ca NE A LAU 2 SAPTAMANI DIN VACANTA DE IARNA, si apoi ne da teze…… dupa ce ca nu invatam nimic si nici macar nu am avea timp de asa ceva ne ia si din vacanta da ne da si teze, bun ministru avem si noi, smr mai buni erau ceilalti mai vechi choar daca erau mai duri luau niste decizi corecte si adesea ori respectabile pentru elevi. Pe sfarsite, JOS CU CÎMPEANU!

 2. Hai sa dam teze pe 6 Decembrie de Mos Nicolae🤣🤣🤣🤣URA,un cadou minunat din partea ministrului pentru copii.Nu se poate asa ceva, are o problema la cap🤣.Sper sa plece cat mai repede de acolo ca e un inconștient si este un om care daca si a pus ceva in cap,face,chiar daca toti urla ca nu e bine ce face.Nu tine cont de ceea ce se afla in jurul lui.Jos cu Campeanu.

 3. De ce sa li se ia din vacanta copiilor. De ce nu au fost in on.line in aceste doua saptamani. Nu au nici o consideratie pentru elevi. Programa stufoasa, teme multe , proiecte si nimic bun , mai ales pentru cei care dau examen anul acesta.
  Lasati vacanta de iarna asa cum a fost. De doi ani ati distrus o generatie. Sanatatea mai presus de orice. Nu aveti copiii ? Credinta in voi mai aveti ?

 4. Singura lui preocupare este pentru notarea copiilor. Ce învață, nu conteaza. Nu contează decat TEZA , NOTA, MEDIA.
  In loc sa pierdeți timpul cu teza mai bine ati lucra ceva cu copiii si v-ati asigura ca au înțeles, ca au reținut, ca le foloseste. Pe voi va arde grija situatiei scolare. Sa fie mediile închise și va culcați linistiti.

  1. Mai mult ca sigur ca cele 2 de la gimnaziu sunt matematica si romana. Iar la liceu, cele 3 sunt principalele de profil. Cu siguranta veti da engleza. Ar fi chiar culmea sa dati cu prioritate cea opusa profilului.

   1. La lliceu profil real și tehnologic și cei ce dau la bacalaureat matematica , au romana și matematică iar a 3a în funcție de profil, iar la științe au romana sigur iar celelalte 2 sunt din materia de bac.
    Dar nu știu ce atâta importanta are această teză. Pe langa faptul că solicită la munca suplimentara profesorii respectivi care au aceeași salarizare cu restul, nu ii vad importanta. O evaluare făcută corect la fiecare materie e suficientă. Daca vrea o evaluare corectă să se de-a din toată materia , subiecte unice, și asta sa fie 50% din nota sau mai mult sa merite efortul.

 5. Putem spune că Domnul Câmpeanu a făcut un Black Friday la capitolul teze . A redus ceea ce era oricum era redus . La gimnaziu se dădeau oricum 2 teze iar la liceu 3 teze .

 6. Deci sa inteleg ca se dau teze,dar in decembrie nu se stie daca se merge la scoala si daca nu se merge din cauza infectarilor o sa i duceți fortat pe copii pentru niste teze care ar putea sa nu mai fie date.Ma,de ce tine ministrul educației sa dea teze?Anul trecut nu a fost atat de rau,a luat o pe arătură anul asta.Dar eu am impresia ca tampeniile pe care le zice sunt dictate de altul,mai mare,Campeanu fiind sluga probabil.Iar Ciuca?Un dezastru daca l pune tot pe acest,nu om,ci specimen la Min.Ed.Sa se renunțe la teze.Daca cumva se dau,vacanta de iarna 3 săptămâni,punem si noi poporul conditii,nu doar Campeanu care a aratat cat de priceput e.Un dezastru pentru ca nu a stiut sa gestioneze anumite lucruri,nu s a ocupat de dezvoltarea digitalizarii educatiei,teste in scoli pentru Covid,ba are,ba n are,dar răspunsul este ca nu exista teste pentru boala si in cazul in care există sunt putine, știe doar sa se plânga si nu se gândește la elevi, profesori, părinți,NU!Doar banul conteaza,atat.Demisia.DEMISIA CAMPEANU,ca nu esti bun de nimic, ne am saturat de tine si de ideile tale pe care le aplici fara sa tii cont de ceva.Ai facut experimente pe copii si profesori.Ai lasat scolile sa functioneze când era pandemia in floare si puteai sa i bagi in online pe elevi,dupa i ai bagat in vacanta fortata,acum ii obligi sa dea teze,ca asa vrei tu,dar nu te gândești ca nu s a facut mai nimic (nu s a predat cine stie ce,sau si daca s a predat,nu s a invatat).De ce?Clasele infectate intrau in online,ieseau,intrau iar,intrau altele,profesorii ba sa predea in scoli,ba de acasă,a fost un dezastru.Un dezastru total.Bravo domnule ministru,ca ai reușit sa incurci “treburile”.Ai facut si tu ceva,domnule ministru,ai prostit niste copii, profesori si parinti, pana la urma,unii s au si îmbolnăvit, doar pentru ca nu ai luat masurile care trebuiau si cand trebuiau,FELICITARI🤮👎🏻

 7. La clasa a VIII-a, zice Campeanu, se vor da 2 teze in loc de 3. Cand se dadea a treia teza? Sa spuna Campeanu? Poate a ramas cu nostalgia comunismului, cand erau trei trimestre. S-au dat numai doua teze si pana acum. Asta e nivelul lui Campeanu. Nici el nu stie ce spune, asa cum o facea si Viorica Dancila.

  1. Se dă teză la Istorie sau Geografie, la alegere, la clasa a 8-a. Cred că e încă de pe vremea Tezelor Unice sau cum se numeau. Probabil pe aceea o scot, nu cred că renunță la teza la română sau matematică.

  2. Se referă că vor da numai la română și matematică. În clasa a opta elevii mai au de dat încă o teză la geografie sau istorie (materie la alegere din acestea două), dar anul acesta va renunța la acestă teză.

  3. E vorba despre nr materiilor la care se susține teza nu de nr de semestre/ trimestre școlare. La cls a Vlll-a se dau teze la romană, matematica si istorie/ geografie la alegere.

  4. In anul scolar 2019-2020, semestrul I, fix inainte de pandemie, eram in clasa a VIII-a si am dat 3 teze.. nu inteleg de ce zic unii ca nu s-au dat

 8. Campeanu e un habarnist. Ce zice acum nu mai e valabil dupa 2-3 ore. Nu avea cum sa reduca numarul de teze de la trei la doua la gimnaziu, fiindca doar doua se dadeau: una pe semestrul 1, alta pe semestrul 2.
  Prin ce s-a remarcat Campeanu? Prin faptul ca a dat pe el cu bidineaua Catu partzu, transformandu-l dintr-un rosiatic intr-un galbejit incompetent.

   1. În legătură cu tezele , nu mi-se pare cam corect că celor de liceu le-au dat câte 3. Deja cam exagerează , nu credeți?
    Dar și vacanța asta a exagerat..

    1. Gimnaziul rămâne cu 2 teze din 3, liceul cu 3 teze din 4. Nu e discriminare, nu e exagerare.
     Vacanța este nepotrivită, așa e, și cei care conștientizează asta folosesc cele două săptămâni pentru studiu. Astfel, nici tezele alea, câte or fi, nu vor mai fi așa o mare problemă.

  1. Desigur, ii vei chinui doar pe profii de mate si română, ca cei de latina au si asa munca fara stres ca ar fi materie de examen.

 9. Deci veti condamna profesorii sa nu poata recupera materia pierduta in cele doua săptămâni de vacanta fortata si veti condamna profesorii de lb română si de matematica sa nu aibă Crăciun si nici Revelion, sa corecteze teze in scurta vacanta “de Sarbatori”. Iar pe 3 ianuarie, când ii aduceti tot abuziv la școală si cu sarmaua in gât pe elevi, sa aducem tezele corectate in dinti, precum câinii dvs devotați.
  Nedreptățiți elevii si profesorii pentru ca dvs ati săvârșit actul abuziv ca in loc de scoala online, sa me bagati in vacanta.
  Elevii nu sunt de acord sa se intoarca la școală pe 3 ianuarie.
  Nu elevii de a opta si de a douasprezecea hotarasc ce sa faca ceilalti 80% de elevi.
  Nu aveti dreptul sa va indreptati marile greseli, asuprind elevii si profesorii!

  1. Mentionez ca titlul si o parte din continutul articolului s-a schimbat dupa ce am dat raapunsul precedent.
   Desigur, domnul ministru a revenit cu “pretioase precizari”.

  1. Nu numai ca ajunge ministru dupa acest criteriu, dar si rezista, susținut de cei cu aceeasi “calitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Renunțarea la admiterea la colegiile naționale, reintroducerea bursei de studiu și desființarea inspectoratelor școlare actuale, „cosmetizate în direcții județene” – solicitări Salvați Copiii pentru proiectul legii Educației aflat în dezbatere

Prevederile proiectului Legii învățământului preuniversitar vor adânci inegalitățile dintre copii, scrie organizația Salvați Copiii România într-un comunicat în care recomandă reintroducerea bursei de studiu și renunțarea la posibilitatea colegiilor naționale…
Vezi articolul