Cîmpeanu: În cele două săptămâni din ianuarie 2022 se vor da tezele pe semestrul I

33.457 de vizualizări
Foto: © Rido | Dreamstime.com
Ministrul Educației a anunțat că în cele două săptămâni de prelungire a Semestrului I în anul viitor calendaristic, în luna ianuarie 2022, perioada 3-14 ianuarie, se vor da tezele.

Ministrul a anunțat că semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie 2022.

Întrebat dacă va fi periată programa de examene, ministrul a spus că doar dacă va fi mai multă predare online. Oficialul a anunțat că la finalul semestrului I, adică în ultimele două săptămâni reportate acum pentru anul viitor, sunt programate tezele.

„Singurul motiv pentru care am putea peria programa de examene ar fi acela al unei durate mai mari de școală online. Dacă vom fi obligați să predăm online, înțelegând pierderile, s-ar putea să avem nevoie încă o dată, și de data acesta, să periem programele de examen în sensul simplificării. Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezență fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanța notelor”.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Rido | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


23 comments
 1. Bună ziua! Dle ministru ce fac școlile care sunt obligate la învățământ online din motive ce țin de lipsa spațiu, clădiri în construcție etc, bănuiesc ca aveti evidenta, auodificata programa? În acest caz cum puteți oferi părinților o evaluare corecta? Cei care merg fizic sunt pedepsiți cu mai multa materie? Notele lor pot fi mai mici, iar dvs ati afirmat ca veți mari limita mediei pt bursă.Ce fac copiii care sunt online din motive medicale? Sunt obligați sa susțină fizic doar pt ca nu ați fost în stare sa puneți la dispoziție o platforma pt teze, teste online. Facultățile, școlile postliceale susțin examene pe calculator. Ei nu pot frauada? Este atât de importanta teza? Notele reflecta în mare măsură modul de predare, iar acolo unde notele sunt mari ar fi onest sa recunoaștem ca beneficiază de meditatii, care,apropo,sunt online, deci se poate învață ft bine, dacă și profesorii își dau silința. Când dau meditatii se pricep ft bi e, dar când trebuie sa predea la clasa, online, nu se mai pricep. Analizați aceasta situație și nu mai creați diferențe. După teoria dvs, acolo unde nu se poate cu prezenta fizica, acei copii vor fi prostii societății, care de altfel dă dovada de ” inteligenta”în toate structurile de la vârful statului.
  Dac al me copil este scutit medical și se poate înfesta o sa îmi spuneți GHINION. Aflați ca eu nu o sa accept un asemenea răspuns.

 2. NU SUNT DE ACORD DE LOC CU DECIZIA LUAT ! AI VRUT SA NE DAI VANCANTA , DA NE DA NU NW LUA DIN ALTELE !!! Domnu Cîmpeanu

 3. Nu mi se pare normal ca domnul Cimpeanu sa facă asemenea decizii fără măcar sa consulte elevii!! Vacanța de iarna începe pe 22 Decembrie si se termina pe 3 ianuarie și după noi elevii ne întoarcem și timp de o săptămâna dam teze din materia făcută online. Nu mi se oare normal,orice elev are dreptul la vacanța de sărbători care nu este menită pentru copil sa învețe pentru teze, puneți-va in situația noastră! Nu cred ca aceasta idee a fost luată cu simt de răspundere și sper sa fie modificata! Nu este normal ca noi elevii sa fim puși in fata faptului împlinit cu o săptămâna plină de teze după vacanța de sărbători!

 4. Doamne ajută – ne!
  Acest domn gandeste când ia o hotărâre? Și cine-l susține?
  Mai știe ce înseamnă să ai copii la școală?, Cine a vrut vacantă acum când bieții copii abia s-au obișnuit cu școala?
  Puteau lucra online foarte bine. Nu pierdeau materia. Cine vine la școală exact după sărbători? E de plâns oricum. Dar cred ca ar trebui sa fim pe pace, oricum pana în ianuarie se mai iau n hotărâri aberante! Și cine are de tras, tot copiii. Oare se mai gândește cineva la ei.?

 5. Pe lângă faptul ca este un “ministru”jalnic ,acest om nu are nici raționament dar nici suflet .Am impresia ca este o satisfacție în a face total opusul a ceea ce ar fi necesar pt binele copiilor ,are o placere în a teroriza copilasii care oricum gestionează greu ceea ce se intampla ,toată aceasta situație.In acești ani copilasii nu au avut copilărie, au fost nevoiți sa se adapteze la învățatul online și sunt convinsa ca le place mult mai mult și se descurca excelent aceasta noua generație (trebuie sa ne adaptam și noi domnule “ministru” sa ținem pasul cu ei).Are o fixație acest personaj cu prezenta fizică în aceste momente când “tara arde”.vin cu un exemplu ..pt clasa a opta de ce ar mai conta acele teze când elevii dau examenul de capacitate unde se vede foarte clar ce au învățat în toți anii,la fel pt .clasa a doisprezecea. Omul este fixat rau de tot sa ai chinuie ,sa nu ai lase în vacanta ,sa ai suprasolicite, sa ai supraincarce cu teze ,materie multe etc ,efectiv sa ai streseze ,sa ai îmbolnăvească pe copii și familiile lor când sunt zeci de mii de cazuri de îmbolnăviri …Oare nu vede nimeni ce face acest maniac și sa îl demită???

 6. esti un ministru dezamagitor pentru toata Romania.Cum ar trebui elevii ca dupa toata aceasta perioada sa mai dea si teze..Ne ai bagat 2 săptămâni vacanta,pentru ce…in aceste 2 saptamani puteam sa facem on-line..dar daca nu e minte…ce sa facem…NU se vor tezele…o sa facem rezolva sa fii dat jos din locul de ministru pentru ca un ministru nu gandeste asa…Ganditi va putin cum elevii dau teze dupa 2 săptămâni de vacanta propuse tot de ministru, scoala on-line mai multa decat cea fizica…si acum ne trezim cu teze.Urat..ELEVII NU VOR DA NICIO TEZA.

 7. Hm… adica de Craciun si Revelion sa imi pun copiii sa invete pentru cele 4 teze pe care le vor da incepand cu 3 ianuarie… si apoi sa fie si corectate si eventual indreptate mediile si situatia sa le fie incheiata pana pe 14 ianuarie… Atunci de ce se mai numeste vacanta acea perioada de 6 zile?

 8. Renuntati la teze, d-le ministru! Si la competențele de la Bac!!!Să se echivaleze ca în cazul seriilor de anul trecut și de acum doi ani!!!!Adică 2 serii de elevi au fost în pandemie, iar seria de anul acesta nu mai este în pandemie???De 3 ani seria aceasta de absolvenți este înnebunită, ba scoala fizic, ba școală online și colac peste pupăză, hai să le îngreunăm situația cu teze, competente , atestate, examene , că doar ,,copiii pot duce cât de multe “.Repet :Renunțați la teze și competențe!!!!!!!!

 9. Aho, aho,copii si frati/Stati putin si nu plecati/ Pentru teza invatati/De Craciun va educati/Teza-i grea, prostia mare/ Iar Campeanu minte n-are/ Contam doar cand se voteaza/ In rest…crezi ca mai conteaza/ Teza data-n Boboteaza?

 10. Ma gandesc cat haos poate fi in mintea cuiva de i-a afectat asa rau orice rationament logic. Acest ministru nu este al educatiei, ci dusmanul copiilor, tot ei platesc a nu stiu cata oara pentru niste decizii proaste. Nu mai pun ca iar ii cheama la scoala fix dupa sarbatori, cand oamenii sarbatoresc Craciunul, se intalnesc cu rude, prieteni, pleaca in vacanta etc. Vin iar jumatate raciti si se umple scoala de bolnavi. Iar tezele dupa sarbatori, cea mai mare aberatie. Omul este total rupt de realitate si, efectiv, isi bate joc de elevi, profesori, parinti.

 11. Parcă semestrul I se încheie în decembrie.Atunci cum se dau teze pe semestrul I în ianuarie când e deja semestrul II ?Domnul ministru e dus cu pluta….

 12. Sa opreasca cineva nebunia asta si sa propuna ca saptamana viitoare sa fie online. Nimeni nu este de acord cu teze dupa vacanta de Craciun. Inca se mai poate repara aceasta tampenie.

 13. Treceti saptamana viitoare in online pentru a nu strica vacanta elevilor. Cum dau teze elevii care sunt la munte cu parintii?

 14. După ce am pus frână brusc semestrului când de-abia începuseră elevii să se re-obișnuiască cu școala față-în-față, vor urma câteva săptămâni de ”acomodare”, DACĂ vor fi față-în-față și nu online (ca să nu mai vorbim de liceele tehnologice unde se mai face și practică comasată), apoi vine o vacanță de 2 săptămâni (de iarnă), și doar DUPĂ aceea dăm teze. Cu prezență fizică, indiferent de ce se întâmplă în localitate, sau dacă elevii fac restul orelor la școală sau nu? Nu știe nimeni, d-l ministru grăiește înainte de a ne spune chiar cum vom recupera efectiv săptămânile de vacanță forțată în care ne-au vârât pe toți fără niciun discernământ.

  Eu una m-am cam săturat, cred că la fel și elevii, părinții și colegii mei profesori.

 15. Scapa-ne Doamne de acest ministru, ca numai ineptii spune. E strigător la cer ca vin elevii la școală cu sarmaua in gat, le stricati feeria vacantei de Sarbatori de iarna, dar ii mai pune sa si invete pentru teza de Craciun si de Revelion.
  Iar profesorii sa corecteze tezele peste noapte.
  E horror!!!

 16. Ministru habarnist dar perseverent in ideile lui fixe.
  Este al treilea an când se învața online . Examenele se dau din materia claselor 5-8, 9-12.
  Bine ca da la examene materie care nu s-a făcut la sfârșitul ultimilor 3 ani ( am mari dubii ca anul acesta se preda toată materia ) . Omul sta prost cu memoria , tot el spunea ca “ sunt pierderi nerecuperabile”.

 17. Teze dupa vacanta… Isi vor mai aminti elevii ceva din ce s-a facut? Parca era o regula..sa se dea teza cu 3 saptamani inainte de sf semestrului pt a-si putea indrepta media cei care obtin in teza o nota mica. Se pare ca nu mai conteaza nimic acum, cand vrem scoala fizic, oricum ar fi ea.. Vai de noi!

  1. Dacă între Crăciun și Revelion copiii uită ce au învățat e grav de tot. Înseamnă că nu au înțeles nimic din ce au învățat.
   Nota din teză are o relevanță: evaluează cu ce a rămas în final copilul. Dacă ia o notă mică înseamnă că nu a rămas cu mare lucru. Ce facem? Îi dăm o pagină de învățat, îi mai punem un 10 și îi creștem media artificial, nu? Ca să nu “stricăm media” copilului.

 18. Unde s-a mai auzit de teze date in ultima si penultima saptamana de semestrul de scoala ???
  Dupa Craciun si Revelion credeti ca se poate ???? E un stress necivilizat.
  Copiii aceia din scoli sunt copii nu roboti. Nu poti doar sa-i pui in priza si sa crezi ca merge si asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like