BREAKING Semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie 2022, spune ministrul Educației / Nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară pe motiv că nu mai poate fi recuperată / Dacă situația o impune, rămâne doar varianta școală online

43.209 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie, spune ministrul Educației la Digi24. Sorin Cîmpeanu a spus că în ianuarie vom merge la școală cu prezență fizică pentru că „vom încheia acest al patrulea val”. Oficialul a mai spus: „ca ministru al educației, nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară pe motiv că nu mai poate fi recuperată”.

Cîmpeanu a spus că varianta inițială pentru revenirea la școală pe 8 noiembrie este în format fizic, dar că, dacă nu se va putea, dacă situația o impune, rămâne doar varianta școală online.

Declarația ministrului:

“Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o. Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, sau mai exact pentru a transforma două săptămâni suplimentare de vacanță, între 25 octombrie și 5 noiembrie, în două săptămâni de școală în luna ianuarie, între 3-14 ianuarie. Cred că este ușor de ales.

Fiecare zi de școală cu prezență fizică este importantă. Deci, în loc să trecem în online, am dat această vacanță suplimentară care se transformă în două săptămâni de școală cu prezență fizică. Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum aveau o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau și vor sta până pe 14 ianuarie când vor încheia semestrul I.

Cu alte cuvinte, semestrul I avea 14 săptămâni de cursuri și va avea 14 săptămâni de cursuri. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt recuperate în ianuarie.

Elevii din învățământul primar aveau aceeași durată a cursurilor pe care o aveau și acum. Semestrul II, foarte important, avea 20 de săptămâni și va avea tot 20 de săptămâni. Am spus că vacanța suplimentară este de maximum două săptămâni pentru că atât se poate recupera fără să muți datele examenelor naționale, care rămân la locul lor, așa cum sunt cunoscute la datele cunoscute de multă vreme.

Sunt sigur că nu voi mai propune ca ministru al Educației un plus de vacanță suplimentară pentru simplul motiv că ea nu mai poate fi recuperată. Calendarul este fix și atunci pe 8 noiembrie școala va începe. Ipoteza de bază este școală cu prezență fizică, dar dacă nu vom putea, din cauza numărului de infectări, atunci nu ne rămâne de ales – din moment ce vacanță nu avem -, prezența fizică dacă suntem obligați să suspendăm, singura variantă care rămâne este școala online. Altă variantă nu există: vacanță nu, prezență fizică ne dorim dar s-ar putea să nu putem, rămâne a treia variantă: școala online cu pierderile de rigoare. Dar am salvat două săptămâni, două săptămâni sunt importante.

Dacă treceam în online aceste două săptămâni, în loc să dăm vacanță suplimentară, nu aveam șansa celor două săptămâni în ianuarie, școală cu prezență fizică, cred că e simplu.”

Emisiunea este în desfășurare:

Articol în curs de actualizare


22 comments
  1. Aduceti copiii la scoala pe 3 ianuarie direct de la revelion, de la partie. Pai nu facem noi si valul 5?
    In toiul iernii, în cea mai geroasă lună a anului, noi trimitem copiii la scoala 3 săptămâni. Nu credeti ca vacanțele astea aveau si ele rostul lor? Eu am doi copii si nu vor deloc la scoala pe 03.01 si niciunul dintre colegii lor.

  2. Domnule ministru,
    Dacă situatia o va impune (cu siguranță că o va impune) și se va face școală on line, cum se vor da teze?
    O aberație fără sfârșit, nici o logică i n ceea ce spuneți și faceți!
    Care ministru cheamă la școală elevii în mijlocul iernii, la doua zile după Anul Nou, sa dea teze?
    Știți cumva încă de acum ca rata de incidenta va fi sub 3, cum e oficial ( nu sub 6 cum visează unii)?
    Din toată aceasta manevra reiese clar disprețul dvs. fata de părinți, profesori și elevi.

    1. Situatia nu se impune peste tot. Nu generaliza. Crezi ca 17 la mie in Bucale e totuna cu 4 la mie la Cucuietii din Deal??

  3. Oare suntem noi debili mintal??? Cum adica nu se pierde nimic nici din semestrul I, nici din semestrul al II-lea. Pai pentru a pune in plus la primul a luat o saptamana din al doilea, prima saptamana 10-15). Ce inseamna asta, isi bate joc de noi, chiar ne crede tampiti? In felul acesta in semestrul 2 se pierde din planificare materia dintr-o saptamana, adica 1,2,3,4 sau 5 ore la o disciplina. Inmultit cu cate discipline sunt, se pierd zeci de ore de scoala. Nu a recuperat decat o saptamana, pentru ca pe a doua a furat-o din semestrul al doile, care va ramane fara o saptamana. Logica de ministru si matematica PNL.

  4. Alege, ca ministru, fara a se complica, varianta consiliului national al elevilor. Deja sau facut ministri buni, asculta de elevi…
    La ce mai avem ministru, sa conduca ministerul educatiei eleviii….
    Elevii sa ne dea salariii, elevi sa ne angajeze

  5. Minciuni!
    Nici un elev si nici un parinte intreg la suflet si la minte nu poate sa ceara sa vina elevii pe 3 ianuarie la scoala, ba spunea ministrul apocaliptic ca ar da si teze.
    Abuz de putere, asta este.

    1. Chiar il crede cineva??? Cica elevii. Prin asta ne dam seama cat de tare minte asta. Adica dupa ce ne furi o saptamana din vacanta de iarna si cea intersemestriala, suntem super incantati sa venim la scoala pe 3.

  6. Macar de-o lasa descentralizat online-ul in caz ca nu merge vaccinarea. Este inadmisibil sa bagi in online scoli de tara cu 15 elevi maximum si conditii slabe de internet cand ai 2,4 la mie in localitate si conditii foarte bune de scoala fizica, pe cand altii au 17 la mie, stau cate 30 in clasa si igiena deficitara, materiale putine de curatenie. In mediul rural tragem cu dintii sa aducem elevul la scoala, la educatie. Ar fi o crima sa pui online la turma.

  7. Sa mearga el la scoala!!!
    S.au inchis scoli in rural unde nu sunt cazuri de imbolnaviri, de ce am inchis aceste scoli? De ce in ianuarie sa nu ne bucuram de zapada? La ce foloseste SCOALA ATFEL IN PANDEMIE?

  8. Unii din noi si-au programat vacante cu avansul dat, pe care nu il putem recupera. Partenerii unora dintre profesori au cerut concedii deja de la privat pt a putea petrece impreuna acea perioada.

  9. Este adevarat ca scoala online este o pacaleala! Dar, tot este mai buna decat sa stea acasa,in vacanta fortata. Fiul mesu este cls aVIIIa. Ca multi altii, a pierdut 1 sem de cls a VIa, tiata cls a VIIa si acum cls VIIIa. Nu au timp sa recupereze ce au pierdut…
    Domnule Ministru, de ce nu scoateti din materia pt EN si BAC? De ce nimeni nu solicita aceste lucruri? De ce acceptam sa le furam copiilor sarbatorile de iarna?
    Umblati urgent la programa pentru EN si BAC! Este singura solutie tinand cont de situatia in ca ne aflam!

  10. scoala online e viitorul. peste 10 ani, lumea va fi total schimbata, incat prezenta fizica va fi ceva de domeniul evului mediu (pardon anului 2021 in romania)

  11. Ha, ha, elevii au cerut. Ne sfideaza inteligenta. Elevii au cerut si sa mearga cu Plugusorul dupa care sa vina sa dea teza intre 3-7 ianuarie? Intre doua strigari de Chiraleisa si un Sf. Ioan fix la teza le va fi gandul. Sper ca nu v-ati programat vacanta atunci. Sper deasemenea ca e cu anulare gratuita…

    1. Consiliul Elevilior a cerut,nu elevii.Mare diferenta.Consiliul este total deconectat de ce vor copii,tot ce au in cap e invat invat si invat.Ei sunt “elevii ideali”.

  12. Omul are probleme mari cu tehnologia, e clar asta. Dacă spune că are net scump (deci cu viteză mare) și totuși acest net nu-i “ține” o convorbire pe Skype, înseamnă că e paralel cu tot ceea ce înseamnă IT. Cum să-i ceri unui astfel de om să modernizeze învățământul?

  13. Omule esti normal cum sa rapesti din vacanta de iarna e cea mai frumoasă pentru copii.Esti incompetent sa iei o decizie corecta!!!
    Sper din suflet sa nu te bucuri de sărbătorile de iarnă!

  14. Nu pricep cum socoteste omul asta, scoala incepea oricum pe 10, nu mai tarziu, deci gimnaziul recupereaza o saptamana si primarul nimic.

    1. Dispare săptămâna de Școală altfel. Dar asta înseamnă că în semestrul II vor fi 19 săptămâni, nu 20 (cum a afirmat ministrul).
      El tot un nebun rămâne.

  15. Pai nu calculează bine. Vacanta de iarna se termina în 10 ianuarie, deci se poate recupera doar o saptamana începând din 3 ianuarie. Copiii de gimnaziu și liceu au de recuperat 2 saptamani și cei din ciclul primar una.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Controversata Academie a Oamenilor de Știință din România, finanțată de stat, lansează la Constanța, în parteneriat cu Asociația Română de Prietenie cu China, una dintre cărțile lui Adrian Năstase

Controversata Academie a Oamenilor de Știință din România, finanțată de stat, lansează la Constanța, în parteneriat cu Asociația Română de Prietenie cu China, una dintre cărțile lui Adrian Năstase, conform…
Vezi articolul

DOCUMENT Directorii interimari nu vor mai fi numiți de inspectori, ci aleși prin vot secret de consiliul de administrație al școlii – inițiativă legislativă a USR-PLUS. Senatorul Ștefan Pălărie: Trebuie să regândim definitiv interimatul în privința Educației / Legea are toate șansele să fie adoptată în această sesiune

Directorii interimari nu vor mai fi numiți de inspectori, ci de consiliul de administrație al școlii, prin vot secret, potrivit unei inițiative legislative anunțată de USR-PLUS, depusă cu solicitate de…
Vezi articolul

Cinci „categorii de profesori” identificate de președinta ARACIP, agenția care evaluează, acreditează și autorizează școlile / Mariana Dogaru: În momentul în care gândim generalități ce duc mai degrabă la etichetare, nu avem cum să obținem rezultate

Într-un mesaj publicat pe Facebook, președinta ARACIP, Mariana Dogaru, susține că dacă „gândim generalități ce duc mai degrabă la etichetare, nu avem cum să obținem rezultate”, în contextul dezbaterii create…
Vezi articolul

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali și alte 5 organizații de părinți și elevi solicită retragerea proiectului legii educației și refacerea sa „în mod transparent, echitabil și centrat pe elev și actul educațional” / A fost lansat un manifest pentru 7 reforme

Mai multe organizații și grupuri de părinți și elevi au semnat un manifest, marți seara, pentru refacerea legilor educației, potrivit unui comunicat. Este vorba despre Federația Părinților și Aparținătorilor Legali…
Vezi articolul

Modificarea circularei privind încheierea mediilor elevilor în acest an școlar, cerută de sindicatul FSE Spiru Haret, după o „eroare” făcută de Ministerul Educației: Reveniți de urgență asupra adresei

Modificarea circularei nr. 3808/DGIP/07.06.2021 privind încheierea mediilor elevilor în acest an școlar este cerută public Ministerului Educației de sindicatul FSE Spiru Haret, scrie scoalaromaneasca.ro. Reprezentanții sindicatelor arată că adresa trimisă…
Vezi articolul