În Ungaria, examenul de Bacalaureat se va organiza – anunță un parlamentar FIDESZ, după ce secretarul de stat pe educație a transmis că elevii trebuie să continue să se pregătească

Ungaria / Foto: Pexels.com

Un parlamentar FIDESZ a anunțat că autoritățile din Ungaria nu iau în calcul anularea examenului de bacalaureat din cauza epidemiei de COVID-19. “Îi informez pe tinerii afectați, părinții îngrijorați și profesori că examenele de absolvire se vor susține, în ciuda coronavirusului. Experții lucrează la crearea condițiilor sigure”, a scris Vinnai Győző, pe pagina sa de Facebook.

Declarația parlamentarului vine după ce secretarul de stat pe educație, Maruzsa Zoltán, a declarat vineri că elevii trebuie să continue să se pregătească pentru bacalaureat. Oficialul a precizat atunci că sunt luate în considerare mai multe variante de examen, dar că o decizie finală va fi adoptată de executiv în funcție de evoluția epidemiei COVID-19, scrie publicația www.eduline.hu.

Secretarul de stat a afirmat că “Guvernul va adopta în timp util deciziile necesare. Acest moment nu a sosit încă, dar vom comunica planurile încă înainte de sărbătorile Pascale”.

Publicația de specialitate www.eduline.hu a realizat un sondaj online cu privire la destinul examenului de Bacalaureat, la care au participat 100.000 de persoane, cu următoarele rezultate:

De remarcat similitudinile dintre Ungaria și România, în privința comunicării unei decizii referitoare la Bacalaureat. La fel ca la Budapesta, și ministrul român al Educației a evitat până acum să anunțe oficial o decizie, spunând, la 3 săptămâni de la închiderea școlilor, că elevii trebuie să continue să se pregătească pentru examene și că o decizie finală va fi comunicată “foarte curând”, în funcție de evoluția pandemiei COVID-19.

Citește și:

 

 

Exit mobile version