În Ungaria, examenul de Bacalaureat se va organiza – anunță un parlamentar FIDESZ, după ce secretarul de stat pe educație a transmis că elevii trebuie să continue să se pregătească

4.699 de vizualizări
Ungaria / Foto: Pexels.com
Un parlamentar FIDESZ a anunțat că autoritățile din Ungaria nu iau în calcul anularea examenului de bacalaureat din cauza epidemiei de COVID-19. “Îi informez pe tinerii afectați, părinții îngrijorați și profesori că examenele de absolvire se vor susține, în ciuda coronavirusului. Experții lucrează la crearea condițiilor sigure”, a scris Vinnai Győző, pe pagina sa de Facebook.

Declarația parlamentarului vine după ce secretarul de stat pe educație, Maruzsa Zoltán, a declarat vineri că elevii trebuie să continue să se pregătească pentru bacalaureat. Oficialul a precizat atunci că sunt luate în considerare mai multe variante de examen, dar că o decizie finală va fi adoptată de executiv în funcție de evoluția epidemiei COVID-19, scrie publicația www.eduline.hu.

Secretarul de stat a afirmat că “Guvernul va adopta în timp util deciziile necesare. Acest moment nu a sosit încă, dar vom comunica planurile încă înainte de sărbătorile Pascale”.

Publicația de specialitate www.eduline.hu a realizat un sondaj online cu privire la destinul examenului de Bacalaureat, la care au participat 100.000 de persoane, cu următoarele rezultate:

 • 71% – dintre respondenți au susținut să nu se organizeze examenul de BAC și, în schimb, toți absolvenții de liceu să primească nota echivalentă media notelor din timpul anului. – 70.994 de voturi;
 • 11% – să se amâne examenul până când poate fi organizat în condiții optime. – 11.342 de voturi;
 • 6% – să se organizeze doar examenul scris, care să constituie nota de bacalaureat. – 6.053 de voturi;
 • 5% – să se organizeze examenul în mai dar așezarea să fie la o distanță mai mare. – 5.343 de voturi;
 • 4 % – să nu se țină examenul scris, să existe o evaluare orală a profesorilor. – 4.286 de voturi;
 • 2 % – să se organizeze bacalaureatul online. – 2.292 de voturi.

De remarcat similitudinile dintre Ungaria și România, în privința comunicării unei decizii referitoare la Bacalaureat. La fel ca la Budapesta, și ministrul român al Educației a evitat până acum să anunțe oficial o decizie, spunând, la 3 săptămâni de la închiderea școlilor, că elevii trebuie să continue să se pregătească pentru examene și că o decizie finală va fi comunicată “foarte curând”, în funcție de evoluția pandemiei COVID-19.

Citește și:

 

 


3 comments
 1. Cum se pot asigura condiții sigure în timp ce este pandemie? Nu vad logica. Trăim deja aceasta pandemie și vedem ca NIMIC NU E SIGUR.
  Cei care hotaresc desfășurarea examenelor de bacalaureat sau evaluare națională în condițiile menționate pot fi acuzați de crima cu PREMEDITATE.
  Ce părinte își lasă copilul să-și riște viata?
  Propunerea unor tari de a stabili ca nota de examen media notelor din anii de studiu este cea mai buna opțiune în situația dată.
  România ar trebui sa tina cont și de părerea elevilor, părinților, actori principali în acest joc.
  Doamna ministru, ați făcut vreun sondaj pe aceasta tema?

 2. De remarcat ca majoritatea sustine anularea BAC, dar nimeni nu ia asta in considerare! Ungaria si Romania = doua picaturi din aceeasi apa!

  1. Cred că este o măsură luată în considerare și în Ungaria, și în România, ținând cont că a fost deja pusă în aplicare în UK, Țările de Jos și Franța. Situația este gravă și dacă ne grăbim să relaxăm măsurile, am pune în pericol elevii, personalul academic etc. și am putea avea un al doilea val, ca în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prima casă de creație din inima Bucureștiului pregătită de Institutul Francez își deschide poarta către artiștii români. Cristian Mungiu, primul găzduit în “la résidence de poche”

Institutul Francez din București a inaugurat vineri o locuință–rezidență aflată chiar în curtea institutului, pe Bulevardul Dacia din Capitală. Inițiativa poarta numele “La résidence de poche/ Rezidenţa de buzunar” și…
Vezi articolul