VIDEO Încă o declarație controversată a președintelui Academiei, care cere dovezi că Uniunea Europeană e o realitate palpabilă

Ioan Aurel Pop / Foto: captură de ecran

Președintele Academiei Române face noi declarații controversate. “Dacă îmi veți demonstra că Uniunea Europeană e o realitate palpabilă, pe care o putem vedea în timpul vieții, atunci i-aș înțelege pe acei tineri care înlocuiesc idealul național cu idealul internațional”, a declarat Ioan Aurel Pop, în fața studenților, la Cluj.

Amintim că Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este vechi promotor al unui discurs naţionalist.

Invitat al Ligii studenților din Cluj, la Conferința “Marea Unire și sufletele românilor”, desfășurată luni, 24 octombrie, la Universitatea Babeș-Bolyai, Ioan Aurel Pop – președinte al Academiei Române a declarat următoarele:

Urmăriți declarațiile, de la 1:02:

Amintim că un gest controversat recent al președintelui Academiei Române – cea mai importantă instituţie ştiinţifică a ţării – a fost semnarea unei cărți împreună cu Adrian Năstase, condamnat în două dosare de corupție – dosarele Zambaccian și Trofeul Calității.

Ioan-Aurel Pop este rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din anul 2012, membru titular al Academiei Române din anul 2010 și președinte al forului științific din anul 2018. În aprilie 2018, cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor a publicat o listă a colaboratorilor Securității care se ocupau de urmărirea emigrației românești, listă pe care se afla și numele lui Ioan-Aurel Pop.

Citește și:

Îți plac informațiile pe care le găsești la noi? Susține Edupedu.ro! Îți mulțumim!
Become a Patron!

Exit mobile version