Incendiu la Politehnica București. Rectorul Mihnea Costoiu: Un echipament de încălzire a luat foc, era foarte mult fum. Am evacuat tot

Sursa: ISU-BIF

Un incendiu într-o clădire a Universității Politehnica din București s-a produs în această după-amiază. Informația a fost confirmată de pentru Edupedu.ro de Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica.

„O instalație, un echipament de încălzire s-a suprasolicitat și a luat foc. Era foarte mult fum. Incidentul s-a produs la subsolul unei clădii de lângă Rectorat. Studenții nu sunt la cursuri după cum știți, am evacuat tot”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB pentru Edupedu.ro.

Rectorul a mai spus că nu există victime și că pagubele materiale constau în echipamentul respectiv.

Pompierii au venit la fața locului cu mai multe autospeciale, iar incendiul a fost stins.

Universitatea Politehnica București este una dintre cele mai mari universități din România. În această perioadă este vacanță universitară intersemestrială.

Comunicatul instituției:

“Precizări referitoare la incendiul izbucnit în după amiaza zilei de 16.02.2021 într-una dintre clădirile Universității Politehnica din București (UPB) situată în campusul universitar din Splaiul Independenței nr. 313.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.

Incendiul a fost prompt semnalat de către personalul de serviciu în urma declanșării sistemelor de detecție și avertizare la incendiu și la fața locului s-a deplasat un număr de peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit imediat. Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat și incendiul a fost stins în scurt timp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire, la momentul producerii incidentului, a fost evacuat de urgență, conform procedurilor standard în astfel de situații. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Universitatea Politehnica din București mulțumește ISU București și membrilor echipajelor de intervenție pentru profesionalism, rapiditate și implicare.”

Foto: ISU-BIF

Exit mobile version