Incendiu la Politehnica București. Rectorul Mihnea Costoiu: Un echipament de încălzire a luat foc, era foarte mult fum. Am evacuat tot

3.553 de vizualizări
Sursa: ISU-BIF
Un incendiu într-o clădire a Universității Politehnica din București s-a produs în această după-amiază. Informația a fost confirmată de pentru Edupedu.ro de Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica.
  • UPDATE Instituția a transmis un comunicat în care precizează că “incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.” – Comunicatul integral, la finalul articolului

„O instalație, un echipament de încălzire s-a suprasolicitat și a luat foc. Era foarte mult fum. Incidentul s-a produs la subsolul unei clădii de lângă Rectorat. Studenții nu sunt la cursuri după cum știți, am evacuat tot”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB pentru Edupedu.ro.

Rectorul a mai spus că nu există victime și că pagubele materiale constau în echipamentul respectiv.

Pompierii au venit la fața locului cu mai multe autospeciale, iar incendiul a fost stins.

Universitatea Politehnica București este una dintre cele mai mari universități din România. În această perioadă este vacanță universitară intersemestrială.

Comunicatul instituției:

“Precizări referitoare la incendiul izbucnit în după amiaza zilei de 16.02.2021 într-una dintre clădirile Universității Politehnica din București (UPB) situată în campusul universitar din Splaiul Independenței nr. 313.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.

Incendiul a fost prompt semnalat de către personalul de serviciu în urma declanșării sistemelor de detecție și avertizare la incendiu și la fața locului s-a deplasat un număr de peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit imediat. Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat și incendiul a fost stins în scurt timp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire, la momentul producerii incidentului, a fost evacuat de urgență, conform procedurilor standard în astfel de situații. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Universitatea Politehnica din București mulțumește ISU București și membrilor echipajelor de intervenție pentru profesionalism, rapiditate și implicare.”

Foto: ISU-BIF

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Noi reguli sanitare pentru studenți, publicate în Monitorul Oficial în ziua în care începe anul universitar. Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu cu mașina personală. Universitățile stabilesc ce scenariu vor

Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu dacă fac asta cu mașina personală și nu cu mijloace de transport în comun, potrivit noului Ordin…
Vezi articolul