Începe audierea ministrului propus al Educației, Sorin Cîmpeanu, la ora 11:00, în fața comisiilor permanente de la Camera Deputaților și Senat

Sorin Cimpeanu - Sursa: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus pentru Educație în Guvernul condus de Florin Cîțu, va fi audiat de comisiile permanente de învățământ de la Camera Deputaților și Senat începând cu ora 11:00, potrivit programului comunicat de Parlament pe ultima sută de metri. Ministrul propus pentru Cercetare, Ciprian Teleman, va fi audiat la ora 13:00.

Decizia de a-l propune pe Sorin Cîmpeanu a fost luată de PNL în cursul nopții de marți spre miercuri, în cadrul unei ședințe tensionate a Biroului Politic Național, transmite G4Media.ro. Raluca Turcan, al cărui nume a fost vehiculat în cursul zilei pentru acest portofoliu, a fost “mutată” la Ministerul Muncii. Un alt nume discutat în ședință a fost al lui Sorin Costreie, fostul consilier al lui Ludovic Orban.

Sorin Cîmpeanu va ocupa pentru a doua oară portofoliul de ministru al Educației, dacă guvernul Cîțu va fi învestit, dar pentru prima dată ca membru al PNL.

Primul său mandat de ministru al Educației a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, iar până în prezent Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Ministrul propus pentru portofoliul de la cercetare, Ciprian Teleman, este o persoană polivalentă, din câte reiese din informațiile publice și din propriile prezentări. Legătura cu cercetarea ține de tinerețe, când a studiat geologia, iar acum se prezintă ca fost cercetător, deși nu are profil în cea mai la îndemână bază publică de date privind cercetătorii.

A cochetat cu politica la începutul anilor 2000, a lucrat pentru diverse companii, iar apoi a început să țină sesiuni de coaching de business și cursuri de managementul stresului sau inteligență emoțională. În prezent, principalele venituri ale familiei sale sunt din contabilitate, fiscalitate și audit – după cum reiese din declarația sa de avere depusă la Consiliul Județean Ilfov, unde în septembrie a fost ales consilier după ce a candidat vizând poziția de președinte CJ.

Sorin Cimpeanu – Sursa: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Exit mobile version