Începe audierea ministrului propus al Educației, Sorin Cîmpeanu, la ora 11:00, în fața comisiilor permanente de la Camera Deputaților și Senat

667 de vizualizări
Sorin Cimpeanu – Sursa: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Sorin Cîmpeanu, ministrul propus pentru Educație în Guvernul condus de Florin Cîțu, va fi audiat de comisiile permanente de învățământ de la Camera Deputaților și Senat începând cu ora 11:00, potrivit programului comunicat de Parlament pe ultima sută de metri. Ministrul propus pentru Cercetare, Ciprian Teleman, va fi audiat la ora 13:00.

Decizia de a-l propune pe Sorin Cîmpeanu a fost luată de PNL în cursul nopții de marți spre miercuri, în cadrul unei ședințe tensionate a Biroului Politic Național, transmite G4Media.ro. Raluca Turcan, al cărui nume a fost vehiculat în cursul zilei pentru acest portofoliu, a fost “mutată” la Ministerul Muncii. Un alt nume discutat în ședință a fost al lui Sorin Costreie, fostul consilier al lui Ludovic Orban.

Sorin Cîmpeanu va ocupa pentru a doua oară portofoliul de ministru al Educației, dacă guvernul Cîțu va fi învestit, dar pentru prima dată ca membru al PNL.

Primul său mandat de ministru al Educației a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, iar până în prezent Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Ministrul propus pentru portofoliul de la cercetare, Ciprian Teleman, este o persoană polivalentă, din câte reiese din informațiile publice și din propriile prezentări. Legătura cu cercetarea ține de tinerețe, când a studiat geologia, iar acum se prezintă ca fost cercetător, deși nu are profil în cea mai la îndemână bază publică de date privind cercetătorii.

A cochetat cu politica la începutul anilor 2000, a lucrat pentru diverse companii, iar apoi a început să țină sesiuni de coaching de business și cursuri de managementul stresului sau inteligență emoțională. În prezent, principalele venituri ale familiei sale sunt din contabilitate, fiscalitate și audit – după cum reiese din declarația sa de avere depusă la Consiliul Județean Ilfov, unde în septembrie a fost ales consilier după ce a candidat vizând poziția de președinte CJ.

Sorin Cimpeanu – Sursa: Inquam Photos / Alexandra Pandrea


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scandalul șefilor asociațiilor de studenți eliminați din examen pentru copiat. Costreie, consilier al premierului: I-am cerut lui Robert, liderul LSRS, să se retragă din funcția publică pe care o deține la cabinetul meu

Consilierul guvernamental Sorin Costreie, la cabinetul căruia lucrează președintele LSRS Robert Stredie, eliminat pe motiv de fraudă din examenul pentru selecția evaluatorilor ARACIS, a declarat pentru Edupedu.ro că îl va…
Vezi articolul

Daniel David, despre absenteismul elevilor la examenele naționale, cercetat pentru prima dată de Institutul pentru Științele Educației: Știm care sunt cauzele, știm ce ar trebui făcut, așteptăm resursele. Teama mea este că și dacă am avea resurse, de multe ori am observat că autoritățile din zona educației nu înțeleg nevoia specialistului

Daniel David, profesor de psihologie clinică și științe cognitive clinice, rector UBB, spune că ne aflăm “într-un moment de decizie, dacă vrem să facem ceva”, după ce au fost publicate…
Vezi articolul
Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

VIDEO Cîmpeanu, despre demiterea inspectorului general din București, Ionel Pușcaș, susținător al lui Orban la șefia PNL: „Îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație, măsurile au fost corelate în raport cu gravitatea declarației”. Pușcaș declarase despre un elev care a sărit de la etajul I al școlii că a fost „o joacă obișnuită… a avut o stare de nervi”

Măsura demiterii inspectorului școlar general din București a fost corelată cu gravitatea declarației făcută de acesta în privința cazului elevului care s-a aruncat pe geam la o școală din Sectorul…
Vezi articolul

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de instituții academice din SUA și Marea Britanie

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj (locurile 701 – 800) și Universitatea București (locurile 901 – 1000) sunt singurele două instituții de învățământ superior din România prinse în Topul Shanghai…
Vezi articolul