Inspectoarea Georgeta Băcioiu, de la Inspectoratul Școlar București, eliberată din funcție după cazul de nepotism de la Olimpiada de Muzică – surse

Foto: © Vladek | Dreamstime.com

Inspectorul școlar pentru Arte – Muzică și Educație muzicală de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), Georgeta Aneta Băcioiu, a fost eliberată din funcție, potrivit surselor Edupedu.ro. Este prima măsură luată după dezvăluirile făcute de Edupedu.ro despre cazul de nepotism de la faza zonală a Olimpiadei de Muzică unde profesorul de clarinet Petrișor Cristian, de la Colegiul Național ”Dinu Lipatti” din București, a fost membru în comisia de evaluare care l-a jurizat printre alții și pe fiul său.

Informația a apărut în condițiile în care Edupedu.ro a scris despre situația de încălcare a regulamentului de la faza zonală a Olimpiadei de Muzică – București, susținută la Colegiul Național ”Dinu Lipatti” din Capitală între 7 și 10 martie. Mai exact, profesorul Petrișor Cristian a făcut parte din subcomisia ”Suflători – Lemne și instrumente populare”, care l-a notat, printre alții, și pe fiul său de la gimnaziul aceluiași liceu.

Acest lucru este interzis de metodologia-cadru de organizare a olimpiadelor care precizează, la articolul 23, că ”nu pot fi membri ai comisiilor de organizare şi evaluare şi de soluţionare a contestaţiilor, respectiv ai Comisiei centrale a olimpiadei, cadrele didactice care au în competiţie rude şi afini până la gradul al III – lea inclusiv”.

Georgeta Băcioiu / Foto: Facebook.com

Citește integral ancheta aici.

Edupedu.ro a scris recent și despre cum cazul de nepotism a fost mușamalizat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Instituția a avut pe masă situația, semnalată de mai mulți profesori participanți la competiție, după cum arată un document primit la redacție după publicarea articolului despre situația de incompatibilitate de la faza zonală – București a Olimpiadei de Muzică 2023. Ce a făcut ISMB când a aflat de caz? Le-a transmis celor care au sesizat că nu era treaba lor și că vicepreședintele comisiei ar fi trebuit să gestioneze situația, fără să anunțe măsuri pentru președintele comisiei de olimpiadă, Teodora Bentz, inspector școlar general adjunct la ISMB sau pentru profesorul de clarinet Petrișor Cristian. – detalii aici

Este prima măsură luată în acest caz de către autorități. Conform secretarului de stat Florian Lixandru, în responsabilitatea căruia sunt desfășurarea și organizarea olimpiadelor și concursurilor naționale școlare în acest an școlar, ar fi trebuit să fie făcută, la nivel de inspectorat școlar, o comisie de cercetare, după cum declara el în timpul anchetei, pentru Edupedu.ro.

„Conform regulamentului, fiecare membru din comisia de concurs trebuia să completeze o declarație prin care declara ca nu are rude în concurs. Fiind vorba de etapa zonală, responsabilitatea pentru solicitarea acestei declarații revine președintelui comisiei județene, numit de către inspectorul școlar general. (…) La noi la minister nu a ajuns o astfel de sesizare”, preciza Lixandru în urmă cu o săptămână.

Foto: © Vladek | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Cum a mușamalizat Inspectoratul Școlar București cazul de nepotism de la Olimpiada de Muzică
EXCLUSIV Nepotism la olimpiadă. Un profesor a fost evaluator la Olimpiada de Muzică pe București, deși fiul său era înscris în concurs, lucru interzis de regulament: Inspectoratul trebuie să vă dea explicații, nu eu / Șefa comisiei de organizare știa de incompatibilitate, dar abia acum a cerut explicații
Exit mobile version