Instanța sesizează Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de urgență privind decontarea navetei elevilor

Foto: Pexels.com

Curtea de Apel București a decis să sesizeze Curtea Constituțională în privința Ordonanței de Urgență 50/2021, referitoare la decontarea navetei elevilor, în procesul prin care Asociația Elevilor din București și Ilfov au cerut suspendarea executării Ordinului de ministru ce stabilește metodologia de decontare.

Astfel, în soluția pronunțată joi, instanța dispune sesizarea Curţii Constituţionale “cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor cuprinse în OUG nr. 50/2021”.

În același timp, Curtea de Apel respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării și anulare a Ordinului Ministrului Educației nr. 4426/2021, privind metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi.

Ce spune instanța:

Ordonanța de Urgență 50/2021 a intrat în vigoare în iunie a.c., după ce fusese contestată puternic de asociațiile de elevi. Documentul prevede decontarea navetei elevilor în anumite condiții și cu anumite limite, pe când asociațiile de elevi cereau gratuitate, nu decont.

Citește și:
DOCUMENT Motivele invocate în instanță de Ministerul Educației în apărarea ordinului pentru decontarea transportului elevilor, după ce asociațiile de elevi au cerut anularea acestuia
Exit mobile version