La „vânătoare” de chirii în cea mai scumpă piață rezidențială din țară, în prag de reîntoarcere a studenților. Harta prețurilor în orașul universitar Cluj-Napoca și experiența de chiriaș

Foto: Pixabay.com

În Cluj-Napoca, sumele cerute pentru chirii au crescut cu 12% în interval de un an, arată datele unui portal care monitorizează piața imobiliară din țară, scrie Economedia.ro.

Cluj-Napoca a ajuns cel mai scump oraș din țară și piața chiriilor, lăsând în urmă alte mari centre universitare. Asta chiar și înainte să revină studenții sau valurile de refugiați care au nevoie de locuințe. Proprietarii cer aici sume de peste 220 de euro pentru o garsonieră de 20 și un pic de metri pătrați, iar pentru apartamentele de două camere sumele trec de 350 de euro, ajungând chiar la 500 de euro. Sau mai mult.

Acesta este contextul în care mii de studenți s-au văzut nevoiți să se întoarcă pentru a relua cursurile în format fizic la universități și în care a apărut încă o categorie specială de persoane care au nevoie de locuințe: refugiații care fug de războiul din Ucraina și dintre care unii ar putea avea nevoie de chirii pe termen mediu. Cum arată harta chiriilor din Cluj, ce spun specialiștii imobiliari, cum se descurcă studenții și cum arată experiența unui proaspăt chiriaș? Economedia face o radiografie a celei mai scumpe piațe imobiliare a țării.

Citește analiza Economedia.ro.

Exit mobile version