La „vânătoare” de chirii în cea mai scumpă piață rezidențială din țară, în prag de reîntoarcere a studenților. Harta prețurilor în orașul universitar Cluj-Napoca și experiența de chiriaș

2.823 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
În Cluj-Napoca, sumele cerute pentru chirii au crescut cu 12% în interval de un an, arată datele unui portal care monitorizează piața imobiliară din țară, scrie Economedia.ro.
  • Studenții sunt nemulțumiți de decizia ministerului de a se relua cursurile în format fizic, pentru că mulți studenți au renunțat la cazare pe perioada pandemiei, când cursurile se țineau online. Studenții din Cluj au și protestat săptămâna trecută din acest motiv.

Cluj-Napoca a ajuns cel mai scump oraș din țară și piața chiriilor, lăsând în urmă alte mari centre universitare. Asta chiar și înainte să revină studenții sau valurile de refugiați care au nevoie de locuințe. Proprietarii cer aici sume de peste 220 de euro pentru o garsonieră de 20 și un pic de metri pătrați, iar pentru apartamentele de două camere sumele trec de 350 de euro, ajungând chiar la 500 de euro. Sau mai mult.

Acesta este contextul în care mii de studenți s-au văzut nevoiți să se întoarcă pentru a relua cursurile în format fizic la universități și în care a apărut încă o categorie specială de persoane care au nevoie de locuințe: refugiații care fug de războiul din Ucraina și dintre care unii ar putea avea nevoie de chirii pe termen mediu. Cum arată harta chiriilor din Cluj, ce spun specialiștii imobiliari, cum se descurcă studenții și cum arată experiența unui proaspăt chiriaș? Economedia face o radiografie a celei mai scumpe piațe imobiliare a țării.

Citește analiza Economedia.ro.


2 comments
  1. Daca intrati pe site-uri de inchirieri, veti constata ca ce scrieti sint exagerari. Sunt apartamente de 2 camere si cu 350-500, cum scrieti, dar sunt multe si cu 300!!! Decente!

  2. Au dreptate studenții, o decizie luata de către minister fără sa se gândească și la alte aspecte, ca în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Proiectul Legii Deca, măsuri de contrareformă în educație: Noi funcții de conducere a universităților ar urma să poată fi create de senate, pe “modelul Marga”, pentru “parcarea” rectorilor care vor să-și mențină influența fără să se mai expună unui nou mandat

Senatele universităților din România ar urma să poată înființa noi funcții de conducere a instituțiilor de învățământ superior, pe lângă funcțiile de rector, prorector, director administrativ, decan, prodecan, director de…
Vezi articolul