Cel puțin 6.000 de copii ucraineni au fost trimiși de ruși în tabere din Crimeea și Rusia pentru pregătire militară, adopție sau ”reeducare politică” – raport al Universității Yale din Statele Unite

118 vizualizări
Foto: Agerpres / EPA/ROMAN PILIPEY
Un raport al Universității Yale (SUA) arată că cel puțin șase mii de copii ucraineni au fost trimiși de ruși în tabere din peninsula Crimeea și Rusia, în ultimul an, odată cu invazia din Ucraina, cu scopul de a fi adoptați, pregătiți militar sau “reeducați politic”, scrie biziday.ro.

Sursa citată informează că raportul, întocmit de cercetătorii de la Universitatea Yale din Statele Unite, în colaborare cu specialiști de la Conflict Observatory, a examinat încălcările drepturilor omului și crimele de război ale Armatei Ruse de la invadarea Ucrainei din 24 februarie 2022. Documentul face parte dintr-un proiect susținut de Departamentul de Stat.

Cercetătorii au aflat că există cel puțin 43 de tabere care fac parte dintr-o “rețea sistematică întinsă pe toată suprafaţa Rusiei și în Crimeea”, unde au fost ținuți copii ucraineni odată cu invadarea Ucrainei, mai transmite Biziday.

Copiii capturați au vârste începând de la 4 luni, potrivit informațiilor adunate în document. Cercetătorii care au lucrat la raport susțin că băieții de la 14 ani în sus au fost pregătiți militar în unele din tabere, deși dovezi că au și fost trimiși pe câmpul de luptă nu există, conform sursei citate. Copiii sunt fie dintre cei care au custodie incertă din cauza războiului, fie cei pe care Rusia i-a considerat orfani, ori cei care se aflau în grija instituţiilor de stat ucrainene, dar şi copii cu părinţi şi tutela familială bine definită, după cum se arată în raportul citat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Culturii va acţiona în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Naţional „George Enescu”. Doar un sfert din lucrări sunt gata, deși ar fi trebuit să fie finalizate

Ministerul Culturii a anunţat că va acţiona în instanţă executantul lucrărilor de consolidare şi restaurare a Muzeului Naţional “George Enescu” – Palatul “Cantacuzino”, după estimarea contabilă şi judiciară a prejudiciului…
Vezi articolul

Institutul pentru Cercetare Aerospațială a decis să recupereze prejudiciul de 21 de milioane de lei de la fostul șef, Cătălin Nae, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată

Ministerul Cercetării anunță că Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli – INCAS a luat decizia să se constituie parte civilă în procesul penal deschis de DNA pe numele fostului…
Vezi articolul

Ligia Deca: Vom solicita ca fiecare școală cu o medie a rezultatelor sub 7 la simularea Evaluării Naționale să aibă un plan dedicat de intervenţie. Planul de intervenție va fi monitorizat prin inspecții, potrivit ministrului Educației

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat, pentru Euronews România, că școlile cu o medie a rezultatelor sub 7 la simularea Evaluării Naționale 2024 vor avea un plan dedicat de intervenție.…
Vezi articolul