Liceele de muzică şi arte din Bistrița îşi vor păstra structura, în urma petiţiilor faţă de desfiinţarea unor clase

Liceul de Muzica Tudor Jarda din Bistrita / Foto: Facebook

 Liceul de muzică ‘Tudor Jarda’ şi Liceul de arte plastice ‘Corneliu Baba’, ambele din municipiul Bistriţa, au reuşit, în urma petiţiilor online semnate de peste 6.400 de persoane – cadre didactice, elevi, părinţi, foşti absolvenţi -, să convingă factorii decidenţi să nu desfiinţeze, începând cu anul şcolar viitor, clasele a IX-a de muzică, respectiv de arhitectură, potrivit Agerpres.

Anunţul privind păstrarea actualei structuri a venit miercuri dimineaţa, dar nu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, ci din partea preşedintelui filialei judeţene a PNL, Ioan Turc, primar al municipiului Bistriţa, care spune că a purtat discuţii în acest sens la Ministerul Educaţiei.

IŞJ Bistriţa-Năsăud a comunicat, la sfârşitul săptămânii trecute, planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a începând cu anul şcolar 2021-2022, anunţând că, din cauza numărului redus de absolvenţi de gimnaziu, se va renunţa la 26 de clase, câte una de la fiecare liceu şi şcoală profesională din judeţ.

Situația a determinat reacții vehemente din partea liceelor menționate – citește mai multe despre caz:

Reprezentantul Federației părinților, Iulian Cristache, a spus marți că a primit asigurări de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că la clasele de liceu va fi redus numărul maxim de elevi într-o clasă, în contextul criticilor privind desființarea claselor. Mai mult pe subiect:

Exit mobile version