Liceele de muzică şi arte din Bistrița îşi vor păstra structura, în urma petiţiilor faţă de desfiinţarea unor clase

2.279 de vizualizări
Liceul de Muzica Tudor Jarda din Bistrita / Foto: Facebook
 Liceul de muzică ‘Tudor Jarda’ şi Liceul de arte plastice ‘Corneliu Baba’, ambele din municipiul Bistriţa, au reuşit, în urma petiţiilor online semnate de peste 6.400 de persoane – cadre didactice, elevi, părinţi, foşti absolvenţi -, să convingă factorii decidenţi să nu desfiinţeze, începând cu anul şcolar viitor, clasele a IX-a de muzică, respectiv de arhitectură, potrivit Agerpres.

Anunţul privind păstrarea actualei structuri a venit miercuri dimineaţa, dar nu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, ci din partea preşedintelui filialei judeţene a PNL, Ioan Turc, primar al municipiului Bistriţa, care spune că a purtat discuţii în acest sens la Ministerul Educaţiei.

  • Ioan Turc, pe Facebook: “Ministerul Educaţiei este de acord ca la liceele ‘Corneliu Baba’ şi ‘Tudor Jarda’ din Bistriţa, structura de clase a IX-a să rămână ca în prezent. Astfel, ca rezultat al discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii ministerului de resort, va exista continuitate la profilele arhitectură, arte plastice, muzică şi pedagogic, ca şi până în acest an şcolar. Chiar dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean aplicase norme în vigoare, nu am acceptat, în calitate de primar al municipiului, ca specializările vocaţionale să fie eliminate chiar şi numai pentru un an. Voi depune toate diligenţele pentru ca impactul unui număr mai mic de elevi în clasele a IX-a să fie atenuat, astfel încât şi alte clase să fie menţinute în unităţile de învăţământ din judeţul nostru”.

IŞJ Bistriţa-Năsăud a comunicat, la sfârşitul săptămânii trecute, planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a începând cu anul şcolar 2021-2022, anunţând că, din cauza numărului redus de absolvenţi de gimnaziu, se va renunţa la 26 de clase, câte una de la fiecare liceu şi şcoală profesională din judeţ.

Situația a determinat reacții vehemente din partea liceelor menționate – citește mai multe despre caz:

Reprezentantul Federației părinților, Iulian Cristache, a spus marți că a primit asigurări de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că la clasele de liceu va fi redus numărul maxim de elevi într-o clasă, în contextul criticilor privind desființarea claselor. Mai mult pe subiect:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Universitatea privată Dimitrie Cantemir intră în monitorizare specială un an de zile, iar dacă nu îndeplinește indicatorii nu va mai organiza examene de admitere și de finalizare a studiilor / În paralel anunță că deschide școală privată din toamnă

Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” este monitorizată timp de un an de zile, potrivit unui ordin publicat miercuri, 15 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.781…
Vezi articolul

EXCLUSIV Planul național de intervenție educațională: Până la finalul lunii aprilie în fișa postului tuturor cadrelor didactice vor fi incluse “atribuții specifice și indicatori de performanță” pentru predarea online

Școlile au primit de la Ministerul Educației un document numit “Plan național de intervenție educațională pentru situația suspendarii cursurilor în învățământul preuniversitar din România”. Acesta a fost trimis de autoritate…
Vezi articolul
ANOSR

Avertisment dur transmis spre Cotroceni de alianța studenților ANOSR, îngrijorată de numărul mare al suspiciunilor de plagiat la vârful țării: În viziunea noastră, România Educată nu înseamnă protejarea plagiatorilor

„Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă îngrijorarea profundă cu privire la numărul ridicat de suspiciuni de plagiat care planează asupra persoanelor aflate la conducerea țării”, potrivit…
Vezi articolul