Liceele de muzică şi arte din Bistrița îşi vor păstra structura, în urma petiţiilor faţă de desfiinţarea unor clase

2.279 de vizualizări
Liceul de Muzica Tudor Jarda din Bistrita / Foto: Facebook
 Liceul de muzică ‘Tudor Jarda’ şi Liceul de arte plastice ‘Corneliu Baba’, ambele din municipiul Bistriţa, au reuşit, în urma petiţiilor online semnate de peste 6.400 de persoane – cadre didactice, elevi, părinţi, foşti absolvenţi -, să convingă factorii decidenţi să nu desfiinţeze, începând cu anul şcolar viitor, clasele a IX-a de muzică, respectiv de arhitectură, potrivit Agerpres.

Anunţul privind păstrarea actualei structuri a venit miercuri dimineaţa, dar nu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, ci din partea preşedintelui filialei judeţene a PNL, Ioan Turc, primar al municipiului Bistriţa, care spune că a purtat discuţii în acest sens la Ministerul Educaţiei.

  • Ioan Turc, pe Facebook: “Ministerul Educaţiei este de acord ca la liceele ‘Corneliu Baba’ şi ‘Tudor Jarda’ din Bistriţa, structura de clase a IX-a să rămână ca în prezent. Astfel, ca rezultat al discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii ministerului de resort, va exista continuitate la profilele arhitectură, arte plastice, muzică şi pedagogic, ca şi până în acest an şcolar. Chiar dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean aplicase norme în vigoare, nu am acceptat, în calitate de primar al municipiului, ca specializările vocaţionale să fie eliminate chiar şi numai pentru un an. Voi depune toate diligenţele pentru ca impactul unui număr mai mic de elevi în clasele a IX-a să fie atenuat, astfel încât şi alte clase să fie menţinute în unităţile de învăţământ din judeţul nostru”.

IŞJ Bistriţa-Năsăud a comunicat, la sfârşitul săptămânii trecute, planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a începând cu anul şcolar 2021-2022, anunţând că, din cauza numărului redus de absolvenţi de gimnaziu, se va renunţa la 26 de clase, câte una de la fiecare liceu şi şcoală profesională din judeţ.

Situația a determinat reacții vehemente din partea liceelor menționate – citește mai multe despre caz:

Reprezentantul Federației părinților, Iulian Cristache, a spus marți că a primit asigurări de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că la clasele de liceu va fi redus numărul maxim de elevi într-o clasă, în contextul criticilor privind desființarea claselor. Mai mult pe subiect:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rector nou la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava: Prorectorul Mihai Dimian, candidat unic, a obținut 90 % din voturi pentru postul ocupat până acum Valentin Popa, care a candidat pentru Senatul universitar

Mihai Dimian, candidat unic, a obținut, joi, voturile necesare în alegerile pentru funcția de rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, funcție deținută în ultimii 12 ani de Valentin…
Vezi articolul

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat se laudă cu “cel mai ambiţios program de aducere în România a cercetătorilor de top”: Ne mândrim cu tinerii noştri olimpici internaţionali, spune Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a spus la forumul “România Viitorului” organizat la Universitatea Politehnică din Bucureşti că “cercetarea şi inovarea trebuie să devină motoarele principale pentru dezvoltarea economiei româneşti”, scrie Agerpres.…
Vezi articolul

Tribulațiile Consiliului Elevilor în teritoriu. Cazul Caraș-Severin, episodul 2: acuzații de nereguli în alegerea noului președinte județean al organizației reprezentative a elevilor

Organizația județeană Caraș-Severin a Consiliului Național al Elevilor și-a desemnat, în noiembrie, un nou președinte. Este vorba despre elevul Lucas Szava, care înaintea acestei alegeri fusese președinte interimar la Consiliul…
Vezi articolul