Ligia Deca: Salarizarea profesorilor va fi progresivă, având la bază salariul mediu brut pe economie și va fi inclusă în legile educației

Foto: EduPedu.ro

Ministra Educației, Ligia Deca, a precizat că salarizarea profesorilor va fi progresivă, având la bază salariul mediu brut pe economie și că va fi inclusă în legile educației. Ligia Deca a prezentat azi, într-o conferință de presă, principalele modificări aduse proiectelor legilor educației.

Salariul profesorului debutant rămâne în proiectul legii învățământului preuniversitar, spunea Marius Nistor, lider sindical, pentru Edupedu.ro.

Ligia Deca a precizat luni, în cadrul conferinței de presă privind modificările aduse proiectelor legilor Educației, că salarizarea profesorilor va fi progresivă și va porni de la salariul mediu brut pe economie.

Ligia Deca a subliniat că există acord în coaliție pe acest subiect.

“Salarizarea cadrelor didactice va fi progresivă, având la bază salariul mediu brut pe economie. Această prevedere este inclusă în legile educației și avem sprijinul politic al coaliției pentru o pune în practică. Norma didactică va fi redusă pentru cadrele didactice cu vechime de peste 15 ani, asta pentru a păstra atractivitatea profesiei și pentru a da timp acelor profesori cu experiență să se poată implica fie în management școlar, fie în activități de mentorat. De asemenea, prețuim cadrele didactice care se pensionează”, a precizat Ligia Deca.

Știre în curs de actualizare.

Citește și:
BREAKING Ligia Deca anunță eliminarea salarizării profesorilor din proiectul legii învățământului preuniversitar
Salariul profesorului debutant rămâne în proiectul legii învățământului preuniversitar, spune Marius Nistor, lider sindical, după „discuțiile purtate cu doamna ministru” / „Ce vor hotărî mai departe experții partidelor politice depinde de cât de mult apreciază importanța acestei profesii”
decembrie 2022 – Salariile profesorilor, legate de adoptarea noilor legi ale Educației. Ligia Deca: Aplicarea creșterilor salariale este în funcție de adoptarea Legilor Educației
Exit mobile version