Lista cu rata de incidență pe localități, valabilă pentru vineri, 26 noiembrie, publicată de Ministerul Educației. Școlile și grădinițele din localitățile cu rata de incidență mai mică de 3 la mie pot face orele față în față

Foto: Max Fischer - Pexels.com

Lista cu rata de incidență pe localități a fost publicată în această seară de către Ministerul Educației. Edupedu.ro a scris ieri că școlile și grădinițele pot trece în activitate față în față în ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB, după cum a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit anunțului de ieri, Ministerul Educației publică zilnic, pe site, rata de incidență pentru fiecare localitate în parte. Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5.338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

Iată rata de incidență din fiecare localitate:

Amintim că ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ. În localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 depășește 3 la mia de locuitori, modul de funcționare al școlilor este dependent de rata de vaccinare a personalului: pentru prezență fizică, minim 60% din personal trebuie să fie vaccinat.

Exit mobile version