Lista cu rata de incidență pe localități, valabilă pentru vineri, 26 noiembrie, publicată de Ministerul Educației. Școlile și grădinițele din localitățile cu rata de incidență mai mică de 3 la mie pot face orele față în față

2.422 de vizualizări
Foto: Max Fischer – Pexels.com
Lista cu rata de incidență pe localități a fost publicată în această seară de către Ministerul Educației. Edupedu.ro a scris ieri că școlile și grădinițele pot trece în activitate față în față în ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB, după cum a anunțat Sorin Cîmpeanu.
  • Ziua de vineri a rămas ca reper/referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, conform anunțului ministrului Educației.

Potrivit anunțului de ieri, Ministerul Educației publică zilnic, pe site, rata de incidență pentru fiecare localitate în parte. Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5.338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

Iată rata de incidență din fiecare localitate:

Amintim că ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ. În localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 depășește 3 la mia de locuitori, modul de funcționare al școlilor este dependent de rata de vaccinare a personalului: pentru prezență fizică, minim 60% din personal trebuie să fie vaccinat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Patriarhul Daniel: Biserica şi Universitatea din București sunt chemate să ofere tinerilor nu numai ştiinţă şi educaţie, ci şi sens, pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire şi preţuire reciprocă

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis, marţi, un mesaj cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti, evidenţiind că Biserica şi Universitatea sunt chemate…
Vezi articolul

Ministerul Educației și Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior nu mai verifică și nu mai controlează instituţiile de învăţământ superior de stat privind orice neconcordanţe în datele raportate – proiect

Ministerul Educației și Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFÎS) nu mai verifică și nu mai “controlează instituţiile de învăţământ superior de stat privind orice neconcordanţe sesizate în datele raportate”,…
Vezi articolul