Lista magazinelor care acceptă cardurile de carieră profesională de 500 de lei și documentele pe care personalul administrativ trebuie sa le depună pentru justificarea cheltuielilor

Lista comercianților care acceptă cardurile de carieră / Sursa: Pluxee

În anul școlar 2023-2024 sunt 64.000 de persoane din categoria personal administrativ care vor beneficia de cardurile de carieră profesională, conform MIPE. Printre categoriile de comercianți din listă se află librării, hoteluri și pensiuni, farmacii, magazine care vând jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, bijuterii, cosmetice și articole sportive sau pentru casă și gradină.

Ordonanța de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023 este cea care stabilește că profesorii și personalul nedidactic care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 vor primi primele de carieră didactică de 1.500 de lei, respectiv 500 de lei. 

Cine beneficiază de prima de cariera profesională

Când se acordă prima de carieră profesională 

Prima de carieră profesională se acordă într-o singură tranşă, respectiv în luna noiembrie 2023, corespunzătoare anului școlar 2023-2024. 

Prima de carieră profesională se acordă şi pentru următorii ani şcolari/universitari, respectiv în perioada anilor şcolari/universitari 2023-2024 până în anul şcolar/universitar 2026-2027, în conformitate cu obiectivele Programului Educaţie şi Ocupare 2021 – 2027 şi în limita fondurilor disponibile cu această destinaţie, cu respectarea regulilor de eligibilitate aplicabile.

Sumele încărcate pe carduri pot fi utilizate doar în perioada de valabilitate a acestora, mai exact până la 31.08.2024, suportul electronic are valabilitate 5 ani.

Lista comercianților care acceptă cardurile de carieră profesională de 500 lei (sursa):

Categoriile de comercianți sunt Librărie, papetarie, Cursuri, training, Electronice, electrocasnice, Magazin mixt, Farmacie, servicii medicale, Îmbrăcăminte, încălțăminte, Hotel, pensiune, Jucării, Agenție de turism, Casă și grădină, Supermarket, Cosmetice, parfumerie, Bijuterii și accesorii , Articole sportive. 

Cum poate fi folosită prima de carieră profesională. Cheltuielile eligibile

Prima de carieră profesională, în valoare de 500 lei/an școlar/ universitar, va putea fi folosită pentru plata de cursuri de pregătire profesională, precum și a altor categorii de cheltuieli necesare desfășurate în sprijinul activității educaționale pentru a susține activitatea didactică atât din sistemul de învățământ universitar de stat, cât și din sistemul de învățământ preuniversitar de stat, conform Ministerului Investițiilor

Cheltuielile eligibile sunt formate din:

Documente justificative pentru prima de carieră profesională

Cheltuielile vor fi justificate prin prezentarea următoarelor documente: 

Tip cheltuialăDocumente justificativeResponsabil furnizare documenteResponsabil colectare și arhivare documente
(i) Cursuri de pregătire profesională, pentru a asigura desfășurarea, în condiții calitative cât mai bune, a activităților educaționale derulate în unitățile de învățământ de statDiploma de absolvire/participare la curs, în care se menționează perioada de derulare a cursului și din care să reiasă încadrarea cursului în tipologia și necesarul de cursuri de pregătire profesională pentru personalul nedidactic, pentru anul școlar și universitar 2023-2024, prevăzută în anexa care face parte integrantă din Ordinul ministrului educației nr. 6.322/2023Personalul administrativ din învățământul preuniversitar, precum și personalul nedidactic din învățământul universitar.Instituția de învățământ (unde beneficiarul final își desfășoară activitatea) va conforma cu originalul copia documentului justificativ și o va arhiva, fizic sau electronic.
Dovada plății la unitatea afiliatăUnitate emitentăUnitate emitentă
(ii) Alte categorii de cheltuieli necesare desfășurate în sprijinul activității educaționaleDocumente care atestă conformitatea cu actele administrative emise de Ministerul Educației în baza art. 4 alin. (3) din ordonanța de urgențăPersonalul administrativ din învățământul preuniversitar, precum și personalul nedidactic din învățământul universitar.Instituția de învățământ (unde beneficiarul final își desfășoară activitatea) va conforma cu originalul copia documentului justificativ și o va arhiva, fizic sau electronic.
Dovada plății la unitatea afiliatăUnitate emitentăUnitate emitentă
Citeşte şi:
Cardurile de carieră profesională de 500 lei, pentru personalul nedidactic, ar putea fi încărcate până la sfârșitul acestei săptămâni, susțin reprezentanți ai Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene
Exit mobile version