VIDEO Ludovic Orban: Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet. În școli va fi necesar portul măștii atât pentru profesori, cât și pentru elevi și personalul auxiliar. Acolo unde e posibilă despărțirea elevilor prin plafoane de plexiglas, este important să se realizeze

SURSA: gov.ro

Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet, a anunțat premierul Ludovic Orban, care a precizat că obiectivul pe care Executivul și-l impune este să asigure “conexiunea la internet a tuturor școlilor”. Cursurile vor începe la 14 septembrie, așa cum era planificat, iar în școli “acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și personalul auxiliar”.

“Acolo unde este posibilă despărțirea prin plafoane de plexiglas este important ca acest lucru să se realizeze”, a declarat Orban, făcând referire la plafoanele introduse de unele școli pe băncile elevilor.

Ludovic Orban a prezentat în fața camerelor reunite ale Parlamentului raportul cu măsurile luate de Guvern pentru deschiderea şcolilor, începând de la 14 septembrie 2020.

Ludovic Orban, cele mai importante declarații în ședința comună a Parlamentului:
VIDEO:

În continuare, chiar și după raportul citit de premier, marea necunoscută o reprezintă ghidul sanitar așteptat de primării și de școli pentru redeschiderea unităților de învățământ, ghid care nu a fost publicat de Ministerul Sănătății nici astăzi, la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în premieră descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor.

Potrivit raportului depus deja de Guvern la Parlament, document care conține măsurile avute în vedere pentru deschiderea școlilor, 72,5% dintre școlile cu laboratoare au conexiune la internet, 21% din unitățile de învățământ au autorizații ISU, 14% sunt în curs de obținere, 19% nu au, iar 46% nu necesită, iar Ministerul Sănătății nu a finalizat nici până în acest moment Ghidul cu reguli sanitare în funcție de care primarii și directorii de școli trebuie să deschidă instituțiile de învățământ.

În prezent, toate școlile derulează analize de risc și simulează cele 3 scenarii de redeschidere a cursurilor, iar Ministerul se pregătește să încheie protocol cu Google România și Microsoft România pentru softuri educaționale gratuite în școli.

 

 

 

Exit mobile version