VIDEO Ministrul Finanțelor, mesaj pentru profesori legat de creșterea salariilor: „Am început o recuperare, este ceea ce s-a putut în acest moment”

Adrian Câciu / Foto: captură Youtube - Guvernul României

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, le-a transmis profesorilor care protestează în fața Guvernului pentru măririle salariale promise și amânate doi ani, că mărirea de doar 4% este „ceea ce s-a putut în acest moment” și că „s-a început recuperarea”. Amintim că, începând de la ora 13:00, în jur de 100 de sindicaliști din Educație protestează în fața sediului Guvernului pentru trei ore, față de înghețarea măririlor salariale de doi ani și a faptului că în proiectul de buget pentru anul viitor, angajații din sistemul de învățământ vor primi doar 4% creștere salarială, deși li s-a promis 16%.

Întrebat de jurnaliști, la conferința de presă de la Guvern, ce le transmite profesorilor care sunt în stradă, ministrul Finanțelor a răspuns: „Le transmit exact ce am transmis și data trecută la conferință, că am început o recuperare, nu este ceea ce… este ceea ce s-a putut în acest moment și se va continua recuperarea”.

Profesorii ar fi trebuit să primească o majorare de 16% a salariilor de bază, în medie, pentru a ajunge la sumele din grila de salarizare prevăzută de Legea 153/2017. Această majorare ar fi trebuit să fie acordată încă din 2020, dar a fost amânată de Guvernele Orban și Cîțu, fiind acum din nou amânată parțial de Guvernul Ciucă.

Sindicatele au anunțat proteste de stradă și în țară, pichetarea sediilor prefecturilor, programate săptămâna aceasta. Ei spun că nu vor încheia mediile și se vor închide școlile, dacă lucrurile vor rămâne în felul acesta, a avertizat în weekend liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu.

Exit mobile version