VIDEO Ministrul Finanțelor, mesaj pentru profesori legat de creșterea salariilor: „Am început o recuperare, este ceea ce s-a putut în acest moment”

4.317 vizualizări
Adrian Câciu / Foto: captură Youtube – Guvernul României
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, le-a transmis profesorilor care protestează în fața Guvernului pentru măririle salariale promise și amânate doi ani, că mărirea de doar 4% este „ceea ce s-a putut în acest moment” și că „s-a început recuperarea”. Amintim că, începând de la ora 13:00, în jur de 100 de sindicaliști din Educație protestează în fața sediului Guvernului pentru trei ore, față de înghețarea măririlor salariale de doi ani și a faptului că în proiectul de buget pentru anul viitor, angajații din sistemul de învățământ vor primi doar 4% creștere salarială, deși li s-a promis 16%.

Întrebat de jurnaliști, la conferința de presă de la Guvern, ce le transmite profesorilor care sunt în stradă, ministrul Finanțelor a răspuns: „Le transmit exact ce am transmis și data trecută la conferință, că am început o recuperare, nu este ceea ce… este ceea ce s-a putut în acest moment și se va continua recuperarea”.

Profesorii ar fi trebuit să primească o majorare de 16% a salariilor de bază, în medie, pentru a ajunge la sumele din grila de salarizare prevăzută de Legea 153/2017. Această majorare ar fi trebuit să fie acordată încă din 2020, dar a fost amânată de Guvernele Orban și Cîțu, fiind acum din nou amânată parțial de Guvernul Ciucă.

Sindicatele au anunțat proteste de stradă și în țară, pichetarea sediilor prefecturilor, programate săptămâna aceasta. Ei spun că nu vor încheia mediile și se vor închide școlile, dacă lucrurile vor rămâne în felul acesta, a avertizat în weekend liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu.


7 comments
 1. Interesant. Pentru unii muma, pentru altii ciuma:

  “Primăria Oradea majorează salariile angajaților. Secretarul general, un salariu de 16.475 lei, un polițist local până în 7.622 lei, salariu de bază”

  “Aleșii județeni au aprobat, în ședința de vineri, creșteri salariale pentru angajații Consiliului Județean Bihor, funcționari publici și personal contractual. Potrivit proiectului de hotărâre votat în unanimitate ‘media cu care se majorează salariile de bază începând cu data de 1.01.2022 este de aproximativ 14% în cazul funcției de execuție, respectiv aproximativ 17% în cazul funcțiilor de conducere’.”

  Interesant, nu? Ca-n ferma animalelor: toate animalele sunt egale, dar uite ca le-am gasit si pe cele care-s mai egale decat celelalte.
  Concluzia-i simpla: dragi profesori, nu-i mai bine politisti locali in Oradea?

 2. Niște nemernici. Un parlamentar ia 12000 de lei în mana…doar salariul de baza+alte sporuri de vreo 10000 de lei. V-a dat în gat George Simion, nemernicilor. Nu va mai saturati de bani și nu faceți nimic pentru tara asta. Va plătim pentru nimic. Bani luați degeaba. Va plângeți ca tara are deficit bugetar mare și tot la profesori, medici și polițiști va uitați sa tăiați. Tăiați la voi, nemernicilor, ca și asa n-aveti ce sa faceți voi cu 200 de milioane în mana lunar, bani pe care ii luați degeaba. Investiți în ceva cu folos

 3. Ministrul Sorin Mihai Cimpeanu și-a asumat în cadrul audierii sale pentru un nou mandat, acum mai puțin de o lună, că va “pleda” ca educația să primească un minim de 4% din PIB. Sperăm că nu a uitat. Mai mult, dacă toate pledoariile domniei sale se concretizează în acest mod ineficient și cu rezultate dezastruoase pentru educație, ni se explică și de ce programul național România Educată a fost abandonat complet în ultimele luni.

 4. Nemernicilor, nu puneti legea in aplicare de aproape doi ani! Pentru profesori nu gasiti bani, guvernanti si conducatori fara de grija… De fapt, aveti grija voastra si a celor care va pazesc, nu a acestui popor! Ati distrus acest popor, ati distrus respectul fata de scoala si valorile adevarate! Am ajuns o tara a manelismului si a diplomenlor de carton, a doctoratelor cumparate la kil de care nici macar se rusineaza cei care le-au obtinut, ci renunta, ca e lege… Sa furi stiinta este ok, iar daca esti prins renunti si esti curat!
  Profesorii astia de care va bateti joc au invatat carte, au dat examene, nu i-a numit nimeni in consilii de administratie, in companii de stat sau in ministere, cu experienta zero! Dar nu va e rusine, vreti o Romanie Educata pe hartie, o caricatura a ce inseamna valorile stiintei si educatiei in orice tara civilizata!

  1. Sa va arate CFR cum se face? Asa se face: greva dimineata, primit marire dupa-amiaza. Daca sunt uniti si au sindicate reale, nu de carton! Luati lectii de la CFR!

   1. Nu este in regula ce au facut cei de la CFR, nu poti sa creezi haos. Iti faci un calendar de proteste, negociere si dupa treci la greva. Problema este ca noi cedam prea usor, ne pacalesc cu 2 lei si promisiuni iar dupa aia trec ani pana ne mai mobilizam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Profesorii sunt obligați să anunțe conducerea școlii dacă au COVID, iar școala va informa DSP. După ancheta epidemiologică se va putea lua chiar decizia trecerii tuturor elevilor școlii în online, potrivit noilor reguli

Noul ordin comun prevede reguli noi și pentru cadrele didactice. Profesorii sunt acum obligați să anunțe directorul școlii sau consiliul de administrație dacă au COVID-19 sau s-au infectat cu SARS-CoV-2,…
Vezi articolul

Două posturi de experți au fost scoase la concurs de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație / 4.600 de profesori vor deveni vectori în implementarea evaluării unitare, în cadrul proiectului care va produce standarde de evaluare și notare – documente

Au fost scoase la concurs două posturi de experți de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, potrivit unui anunț al instituției. Posturile sunt în cadrul proiectului „Standardizare…
Vezi articolul