VIDEO Raed Arafat: Toate creșele rămân deschise / Detalii despre măsurile care se vor aplica de luni

Raed Arafat / Foto: gov.ro

Singurele instituții de învățământ care rămân deschise în următoarele două săptămâni sunt creșele. În rest, toți copiii de grădiniță și elevii din toate ciclurile de învățământ vor avea vacanță începând de luni, a declarat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, la sediul Guvernului, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, care a aprobat astăzi restricții noi la nivel național, într-un efort târziu de a încetini valul 4 al pandemiei de coronavirus în România. Inițial, Guvernul a transmis presei un document în care s-a strecurat o greșeală. Este vorba de situația creșelor, care în documentul transmis inițial figurau ca fiind închise. Ulterior, Guvernul a transmis hotărârea CNSU în care a fost remediată greșeala și care prevede că rămân deschise toate creșele.

Declarațiile lui Arafat privind școlile:

Printre deciziile CNSU se numără închiderea afterschool-urilor și a școlilor private străine pentru două săptămâni, împreună cu toate celelalte unități de învățământ din țară.

Ce spune decizia de astăzi, 22 octombrie 2021, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu privire la after-school-uri și școli private:

“Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

Guvernul a retransmis Hotărârea CNSU 91, având în vedere că în forma trimisă anterior s-a strecurat o eroare la articolul 8, făcându-se referire și la suspendarea activității creșelor. Forma curentă este cea corectă.

Descarcă Hotărârea CNSU:
Exit mobile version