DOCUMENT Afterschool-urile, toate grădinițele și școlile se închid în vacanța forțată de două săptămâni – Comitetul Național pentru Situații de Urgență

20.496 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
Suspendarea activităților cu prezență fizică în toate unitățile de tip afterschool este propusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în decizia adoptată vineri după-amiază cu privire la restricțiile pentru combaterea pandemiei, inclusiv vacanța de două săptămâni care începe luni. De asemenea, documentul adoptat de CNSU prevede că toate grădinițele și școlile se închid și ele pentru două săptămâni.

Este pentru prima dată când se închid și afterschool-urile, din iunie 2020 și până acum.

Ce spune decizia de astăzi, 22 octombrie 2021, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu privire la after-school-uri și școli private:

”Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

Descarcă Hotărârea CNSU:


5 comentarii
  1. Corectati titlul si articolul. After-school nu se inchide, este doar o propunere a CNSU (vezi art.8(2). De asemenea, la Art.10 se spune ca masurile prevazute produc efecte doar in situatia aprobarii lor prin acte normative ale Guvernului si ministerelor. Ministerul Educatiei, nu are competenta asupra After-school.

    1. HG 1130/22.10.2021, Monitorul Oficial 1013, articolul 10, alineatul 2: „activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school se suspendă pe o perioadă de 14 zile de la data intrării în vigoare a prezentelor măsuri”.

  2. Se suspendă activitățile spațiilor de ”babysitting”! Ce înseamnă ”școală după școală” în vacanță, când nu există școală? Înseamnă servicii de supraveghere a copiilor, de tip ”babysitting”. Poate că nu ar trebui să ne temem atât de mult să spunem părinților că școala nu are rolul de dădacă. Și nici ”școala după școală”.

    1. Stiu pe cineva care are copiii la after. Mamica respectiva nu face nimic. Soacra pregateste, duce si aduce copiii la/ de la after, ii hraneste, spala etc. Cand mamica vine de la serviciu(8 ore), iese cu soacra si copiii in parc sau la Mac. Apoi ii culca..si asta e tot. Nu stie ce e aia sa faci lectii, sa vb cu copilul tau, o dezumanizare ingrozitoare si o abolire voita a rolului de parinte. Si eu te intreb atunci: de ce l-ai facut???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Profesorii logopezi și consilieri din Timiș vor face activități online cu copiii, începând de marți. “Lucrăm la starea emoțională. Îi vrem înapoi sănătoși” – inspectorul școlar general Aura Danielescu

Profesorii consilieri și profesorii logopezi din Timiș vor derula săptămâna viitoare activități pentru ca starea emoțională a copiilor “să nu fie afectată major”, în perioada în care grădinițele și școlile…
Vezi articolul

UPDATE Cursurile vor fi suspendate în tot Bucureştiul vineri, pe 31 mai şi doar în şcolile de pe traseul Papei Francisc, joi 30 mai, anunţă primarul Gabriela Firea şi inspectorul şcolar general

Cursurile liceelor, şcolilor şi grădiniţelor aflate pe o rază de 1-2 km, pe traseul vizitei Papei Francisc vor fi suspendate joi 31 mai, a anunţat Gabriela Firea. Aceasta a declarat…
Vezi articolul