VIDEO Raed Arafat: Toate creșele rămân deschise / Detalii despre măsurile care se vor aplica de luni

7.978 de vizualizări
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Singurele instituții de învățământ care rămân deschise în următoarele două săptămâni sunt creșele. În rest, toți copiii de grădiniță și elevii din toate ciclurile de învățământ vor avea vacanță începând de luni, a declarat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, la sediul Guvernului, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, care a aprobat astăzi restricții noi la nivel național, într-un efort târziu de a încetini valul 4 al pandemiei de coronavirus în România. Inițial, Guvernul a transmis presei un document în care s-a strecurat o greșeală. Este vorba de situația creșelor, care în documentul transmis inițial figurau ca fiind închise. Ulterior, Guvernul a transmis hotărârea CNSU în care a fost remediată greșeala și care prevede că rămân deschise toate creșele.

Declarațiile lui Arafat privind școlile:

  • Copiii care sunt sub vârsta vaccinării nu pot intra în spațiile respective decât dacă sunt însoțiți de un adult care este cu certificat valabil de vaccinare sau trecut prin boală.
  • S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței de 14 zile în tot sistemul școlar, vorbim inclusiv de afterschool-uri care sunt menționate în hotărârea de guvern și creșele sunt singurele care vor rămâne deschise.

Printre deciziile CNSU se numără închiderea afterschool-urilor și a școlilor private străine pentru două săptămâni, împreună cu toate celelalte unități de învățământ din țară.

Ce spune decizia de astăzi, 22 octombrie 2021, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu privire la after-school-uri și școli private:

“Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

Guvernul a retransmis Hotărârea CNSU 91, având în vedere că în forma trimisă anterior s-a strecurat o eroare la articolul 8, făcându-se referire și la suspendarea activității creșelor. Forma curentă este cea corectă.

Descarcă Hotărârea CNSU:

1 comment
  1. Singura restricție dura este închiderea școlilor și facultăților.
    Auzi și tu poți merge la slujbe cu mii de oameni, doar ca trb sa se asigure o distanță de minim 2 m, care in realitate nu poate fi impusă.
    Biserica este însuși statul. Sa țineți minte asta
    Adevarul este ca atragem ceea ce suntem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În România mai este o singură localitate în carantină azi, în care elevii ar învăța 100% online, anunță ministrul Educației: Decizia de redeschidere a școlilor se va lua după rata de infectare din localitate la 14 zile, iar evaluările vor fi săptămânale

Mai este o singură localitate în carantină, în care toți elevii ar învăța online, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Antena3. “Aș vrea să vă spun că astăzi în…
Vezi articolul

DOCUMENT Controale de la inspectoratele școlare, în perioada următoare, în vederea respectării regulilor sanitare – instrucțiune oficială a Ministerului Educației, trimisă în toată țară

Inspectoratele școlare au primit instrucțiune de la Ministerul Educației să intensifice, în perioada următoare, acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile…
Vezi articolul