VIDEO Raed Arafat: Toate creșele rămân deschise / Detalii despre măsurile care se vor aplica de luni

7.989 de vizualizări
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Singurele instituții de învățământ care rămân deschise în următoarele două săptămâni sunt creșele. În rest, toți copiii de grădiniță și elevii din toate ciclurile de învățământ vor avea vacanță începând de luni, a declarat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, la sediul Guvernului, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, care a aprobat astăzi restricții noi la nivel național, într-un efort târziu de a încetini valul 4 al pandemiei de coronavirus în România. Inițial, Guvernul a transmis presei un document în care s-a strecurat o greșeală. Este vorba de situația creșelor, care în documentul transmis inițial figurau ca fiind închise. Ulterior, Guvernul a transmis hotărârea CNSU în care a fost remediată greșeala și care prevede că rămân deschise toate creșele.

Declarațiile lui Arafat privind școlile:

  • Copiii care sunt sub vârsta vaccinării nu pot intra în spațiile respective decât dacă sunt însoțiți de un adult care este cu certificat valabil de vaccinare sau trecut prin boală.
  • S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței de 14 zile în tot sistemul școlar, vorbim inclusiv de afterschool-uri care sunt menționate în hotărârea de guvern și creșele sunt singurele care vor rămâne deschise.

Printre deciziile CNSU se numără închiderea afterschool-urilor și a școlilor private străine pentru două săptămâni, împreună cu toate celelalte unități de învățământ din țară.

Ce spune decizia de astăzi, 22 octombrie 2021, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu privire la after-school-uri și școli private:

“Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

Guvernul a retransmis Hotărârea CNSU 91, având în vedere că în forma trimisă anterior s-a strecurat o eroare la articolul 8, făcându-se referire și la suspendarea activității creșelor. Forma curentă este cea corectă.

Descarcă Hotărârea CNSU:

1 comment
  1. Singura restricție dura este închiderea școlilor și facultăților.
    Auzi și tu poți merge la slujbe cu mii de oameni, doar ca trb sa se asigure o distanță de minim 2 m, care in realitate nu poate fi impusă.
    Biserica este însuși statul. Sa țineți minte asta
    Adevarul este ca atragem ceea ce suntem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Gheorghiță: Vor avea loc, din septembrie, acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții în care vor fi reprezentanți din direcțiile de sănătate publică sau din corpul medical din fiecare județ – VIDEO

„Împreună cu Ministerul Educației, vor avea loc în perioada următoare, foarte probabil începând din luna septembrie, acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții în care reprezentanți fie din…
Vezi articolul

Microbilog al Universității de Medicină din Iași, despre etapele dezvoltării unui vaccin și ce efect are închiderea școlilor și facultăților în răspândirea coronavirusului: „Mai curând copiii de vârstă mică par să fi înțeles importanța acestor măsuri”

Care sunt principalele diferențe între noul coronavirus și gripa sezonieră, dacă și ce efect au măsurile de închidere a instituțiilor de învățământ, precum și care sunt etapele cercetării și dezvoltării…
Vezi articolul

Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2019 – Cum se desfășoară evaluarea psihosomatică, ce trebuie să știe copiii și care sunt riscurile școlarizării înainte de vreme

Copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019 pot să urmeze clasa pregătitoare numai după ce trec printr-o evaluare psihosomatică. Durează 20 de minute, se realizează la grădinițele de…
Vezi articolul