Lucian Georgescu, rectorul Universității “Dunărea de Jos” din Galați și fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, acuzat de fals în CV

Foto: Facebook.com/ Lucian Georgescu

Lucian Puiu Georgescu, ales la sfârșitul anului trecut rector al Universității “Dunărea de Jos” din Galați și fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, este acuzat în Observator Cultural, sub semnătura lui Marius Oprea, de falsificarea unor date din CV-ul “prin care și-a construit cariera”. Este vorba despre perioada din ultimii ani ai comunismului, când, potrivit sursei citate, “a fost activist al Comitetului Județean al UTC Galați”.

Articolul prezintă mai multe documente din care reiese modul în care Lucian Georgescu a urmat, în 1988, cursuri de trei luni ale Academiei de Partid București și a fost încadrat în Comitetul Județean UTC, unde a avansat de la jumătate de normă la normă întreagă, în ipostaza de activist al “județenei” UTC. Scrie sursa citată:

Potrivit articolului din “Observator cultural”, “de fapt, cererea de transfer la Universitate pentru funcția de asistent suplinitor a fost semnată de rectorul Jâșcanu abia la 1 februarie 1990. Georgescu nu avea cum să lucreze în învățămîntul superior din 1988 – abia terminase al doilea an de stagiu și așa ceva ar fi fost imposibil, chiar și pentru fiul unui nomenclaturist sadea”.

Vezi articolul integral pe Observatorcultural.ro

 

Exit mobile version