Ludovic Orban, despre creșe sau grădinițe: Trebuie găsită o modalitate de a organiza un sistem care să aibă grijă de copii

Premierul Ludovic Orban a declarat în această dimineață că “trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem care să aibă grijă de copii, suplimentar față de” indemnizația de 75% din salariu pentru părintele care stă acasă. Întrebat dacă are în vedere deschiderea unor creșe sau grădinițe, Orban a răspuns: “știu că este o problemă legată de copii, de exemplu în familiile monoparentale”.

Întrebat în repetate rânduri dacă nu are în vedere deschiderea unor creșe sau grădinițe, după ridicarea stării de urgență, Orban le-a declarat jurnaliștilor, la Iași:

Întrebat când ar putea redeschide aceste creșe, premierul a răspuns: “nu vă putem da încă aceste răspunsuri. În prima fază, vom ridica acele restricții pentru care există cel mai mic risc epidemiologic. Vom aștepta cât e perioada, de 14-15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la răspândirea virusului, după care vom trece la următoarele măsuri. Trebuie pregătite și măsuri de protejare. Dacă dăm drumul la restaurante, trebuie să stabilim niște reguli și la fel și în cazul unor posibile creșe, grădinițe. Să știți că sunt foarte deschis, comunic deschis cu foarte mulți cetățeni și foarte mulți mă abordează direct”.

Declarațiile premierului Ludovic Orban, la Iași:
Citește și:

 

 

Exit mobile version