Ludovic Orban, despre creșe sau grădinițe: Trebuie găsită o modalitate de a organiza un sistem care să aibă grijă de copii

4.246 de vizualizări
Premierul Ludovic Orban a declarat în această dimineață că “trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem care să aibă grijă de copii, suplimentar față de” indemnizația de 75% din salariu pentru părintele care stă acasă. Întrebat dacă are în vedere deschiderea unor creșe sau grădinițe, Orban a răspuns: “știu că este o problemă legată de copii, de exemplu în familiile monoparentale”.

Întrebat în repetate rânduri dacă nu are în vedere deschiderea unor creșe sau grădinițe, după ridicarea stării de urgență, Orban le-a declarat jurnaliștilor, la Iași:

  • Știu că este o problemă legată de copii. De exemplu, în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de legea 19 – plata unei indemnizații de 75% – sunt foarte multe mame și tați care pot să riște să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă și angajatorul le cere să revină la servicii.
  • Și atunci trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem care să aibă grijă de copii, suplimentar față de alocarea pe care am stabilit-o prin legea 19 completată de ordonanța noastră“.

Întrebat când ar putea redeschide aceste creșe, premierul a răspuns: “nu vă putem da încă aceste răspunsuri. În prima fază, vom ridica acele restricții pentru care există cel mai mic risc epidemiologic. Vom aștepta cât e perioada, de 14-15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la răspândirea virusului, după care vom trece la următoarele măsuri. Trebuie pregătite și măsuri de protejare. Dacă dăm drumul la restaurante, trebuie să stabilim niște reguli și la fel și în cazul unor posibile creșe, grădinițe. Să știți că sunt foarte deschis, comunic deschis cu foarte mulți cetățeni și foarte mulți mă abordează direct”.

Declarațiile premierului Ludovic Orban, la Iași:
Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online, promulgată de Klaus Iohannis. Guvernul a dat aviz negativ inițiativei

Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online a fonst promulgată de președintele României, potrivit unui comunicat al Administrației…
Vezi articolul