Luni, 31 octombrie, elevii revin la școală / Începe al doilea modul, care durează până pe 22 decembrie

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Vineri, 28 octombrie, este ultima zi din vacanța de o săptămână dintre module. Luni, 31 octombrie, începe al doilea modul de școală, care durează 8 săptămâni. Următoarea vacanță e cea de sărbători, care începe pe 23 decembrie 2022 și durează până pe 8 ianuarie 2023.

Anul acesta școlar, 2022-2023, este împărțit pe 5 module de învățare și 5 vacanțe și are o durată de 36 de săptămâni, dar este la fel de scurt ca cel trecut, în privința numărului de zile de școală, după cum a arătat Edupedu.ro într-o analiză.

În săptămâna 24-28 octombrie a fost prima vacanță din acest an școlar, după 7 săptămâni de cursuri. Următorul modul care începe luni, 31 octombrie, durează 8 săptămâni. Vacanța va începe pe 23 decembrie, într-o zi de vineri, și va ține până pe 8 ianuarie 2023, potrivit calendarului.

„Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Școlile vor decide când anume vor avea loc aceste două perioade.

Tot inspectoratele au decis și când vor lua vacanța în luna februarie în fiecare județ. – Aici calendarul anului școlar pe județe

Anul școlar 2022 – 2023 este structurat astfel:

Excepții pentru anumite clase:

Schimbări în anul școlar 2022-2023

Începând cu anul școlar 2022-2023, tezele nu mai sunt obligatorii, dar pot fi susținute de profesorii care decid asta. Acestea erau evaluări scrise semestriale, iar notele erau folosite pentru încheierea mediei pe fiecare semestru. Însă, cu noile modificări aduse structurii anului școlar (5 module de învățare în loc de 2 semestre), notele vor fi puse de profesor în funcție de numărul de ore alocat săptămânal disciplinei.

Profesorii vor decide câte note acordă elevului pe an, în funcție de numărul de ore prevăzut în planul cadru, pe regula minimum N+3 note, unde N este numărul de ore alocat pe săptămâna disciplinei în planul-cadru.

Notele elevilor nu sunt condiționate de module, adică nu e obligatoriu ca elevii să aibă o notă sau mai multe pe primul modul, spune secretarul de stat Florian Lixandru. – detalii aici

Evaluarea națională de la clasa a II-a:

Evaluarea națională de la clasa a IV-a:

Evaluarea națională de la clasa a VI-a:

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2023 este următorul:
Calendarul oficial al examenului național de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie – iulie 2023:
Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2023:

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Cum se calculează mediile anuale ale elevilor în noul an școlar, împărțit pe module? Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: A treia zecimală este cea în funcție de care se rotunjește media generală
Exit mobile version