Mai multe asociații de elevi contestă legitimitatea premierului Ciucă de a stabili nivelul burselor de merit: Considerăm ipocrit faptul că o persoană care și-a copiat teza de doctorat comentează asupra meritului notelor elevilor

Foto: © Ibreakstock | Dreamstime.com

„Meritul elevilor ar trebui să fie stabilit de către specialiști în domeniul educației. Considerăm ipocrit faptul că o persoană care și-a copiat teza de doctorat comentează asupra meritului notelor elevilor, având în vedere faptul că un plagiator nu are niciun merit intelectual”, scriu cele 6 asociații ale elevilor într-un comunicat de presă. Reacția vine în contextul în care asupra premierului planează acuzații de plagiat în teza de doctorat.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) au transmis într-un comunicat intitulat “premierul plagiator stabilește cât merită elevii!”. Totul în contextul în care, recent, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că premierul Nicolae Ciucă a propus ca bursele de merit să fie acordate elevilor cu media peste 9,80.

Redăm un fragment din comunicatul elevilor:

“Apreciem faptul că meritul elevilor ar trebui să fie stabilit de către specialiști în domeniul educației. Considerăm ipocrit faptul că o persoană care și-a copiat teza de doctorat comentează asupra meritului notelor elevilor, având în vedere faptul că un plagiator nu are niciun merit intelectual. Așadar, lăsăm soarta elevilor și a burselor acestora în mâinile unei persoane care consideră mediul academic un spațiu din care fiecare se servește cum dorește și își asumă meritele pentru munca altor persoane?

Solicităm tăierea pensiei speciale a premierului Nicolae Ciucă, având în vedere faptul că acesta își dorește să taie bursele elevilor. Astfel, putem avea o abordare corectă asupra tăierilor”, se arată în comunicatul elevilor.

Pe de altă parte, Guvernul a trimis azi un comunicat de presă cu punctul de vedere al premierului Ciucă în scandalul despre posibilul plagiat: “În legătură cu acuzația de plagiat a tezei sale de doctorat, premierul Nicolae Ciucă a decis să solicite analizarea lucrării de către comisia de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I” (UNAp), potrivit unui comunicat al Guvernului României: „Ca urmare a interesului manifestat public față de teza de doctorat (…), am decis să solicit analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susținut teza de doctorat care are un pronunțat caracter specific domeniului Științe Militare”.

Foto: © Ibreakstock | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version