Membri noi în Consiliul Național de Etică a Cercetării, a cărui componență a fost extinsă – ordin de ministru

Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com

Numărul membrilor Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) crește de la 19, cât era până în prezent, la 23, printr-un ordin de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a CNECSDTI, publicat în Monitorul Oficial. Este actualizată, totodată, componența acestui for, atât prin includerea noilor membri, cât și prin schimbarea unora existenți.

Noii membri ai CNECSDTI:

Dacian Dragoș (Universitatea Babeș-Bolyai) este în continuare președinte, iar Eugen Stamate (Universitatea Tehnică a Danemarcei) e vicepreședinte.

Ordinul prevede o serie de alte modificări în regulamentul de funcționare și organizare a CNECSDTI, ca urmare a creșterii numărului de membri:

CNECSDTI, organism consultativ ce funcționează pe lângă autoritatea de cercetare (actualmente Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), este forul care analizează abaterile de la etica cercetării în publicații, cărți, granturi etc. – dar nu în tezele de doctorat, care intrau în responsabilitatea CNATDCU – dupa ce, în cazul acestora, se pronunță inițial Comisia de etică la nivelul instituțiilor unde sunt semnalate potențialele abateri.

Ordinul de modificare a Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 4.655/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a CNECSDTI:

Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version