Mersul la școală nu face parte din motivele propuse de Ministerul de Interne pentru care o persoană poate părăsi localitatea în perioada 2-12 iunie, când și elevii navetiști încep pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

FOTO: pixabay.com

Deplasarea în altă localitate pentru a merge la școală nu face parte din motivele propuse de Ministerul de Interne prin setul de recomandări și onligații lansat în dezbatere publică și care va intra în vigoare din data de 15 mai, după ce actuala stare de urgență se va încheia. Asta deși în perioada 2-12 iunie documentul prevede că elevii din anii terminali încep pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Ce prevede documentul lansat în dezbatere publică de către MAI

La capitolul „Activități permise numai în anumite situații”, apare mențiunea următoare: „Desfășurarea, după data de 02.06.2020, a unor activități de pregătire, pe o perioadă de 2 săptămâni, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a), precum și cu organizarea examenelor Evaluare Națională, Bacalaureat în condițiile respectării măsurilor de prevenire”.

Însă în cadrul motivelor pentru care deplasarea în afara localităților este permisă, mersul la școală sau orice altă formulare care ar putea include deplasarea către unitățile de învățământ a elevilor care nu studiază în localitatea de domiciliu, ci fac naveta până la școală, nu există.

Vezi aici care sunt motivele din proiectul MAI pentru care vom putea ieși din localitate după 15 mai.

Institutul Național de Nănatate Publică a anunțat sâmbătă Măsurile oficiale care se iau din 2 iunie în toate școlile pentru elevii claselor terminale, a VIII-a si a XII-a, precum și în perioada Evaluării Naționale și Bacalaureatului. Proiectul este supus dezbaterii publice.

Una dintre cele mai importante prevederi este cea care le interzice accesul fizic în școală elevilor și profesorilor cu afecțiuni cronice sau care locuiesc cu bolnavi cronici ori cu persoane de 65 de ani și peste, în perioada 2-12 iunie.

Citește și:

FOTO: Image by Pexels from Pixabay

Exit mobile version