Mersul la școală nu face parte din motivele propuse de Ministerul de Interne pentru care o persoană poate părăsi localitatea în perioada 2-12 iunie, când și elevii navetiști încep pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

4.405 vizualizări
FOTO: pixabay.com
Deplasarea în altă localitate pentru a merge la școală nu face parte din motivele propuse de Ministerul de Interne prin setul de recomandări și onligații lansat în dezbatere publică și care va intra în vigoare din data de 15 mai, după ce actuala stare de urgență se va încheia. Asta deși în perioada 2-12 iunie documentul prevede că elevii din anii terminali încep pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Ce prevede documentul lansat în dezbatere publică de către MAI

La capitolul „Activități permise numai în anumite situații”, apare mențiunea următoare: „Desfășurarea, după data de 02.06.2020, a unor activități de pregătire, pe o perioadă de 2 săptămâni, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a), precum și cu organizarea examenelor Evaluare Națională, Bacalaureat în condițiile respectării măsurilor de prevenire”.

Însă în cadrul motivelor pentru care deplasarea în afara localităților este permisă, mersul la școală sau orice altă formulare care ar putea include deplasarea către unitățile de învățământ a elevilor care nu studiază în localitatea de domiciliu, ci fac naveta până la școală, nu există.

Vezi aici care sunt motivele din proiectul MAI pentru care vom putea ieși din localitate după 15 mai.

Institutul Național de Nănatate Publică a anunțat sâmbătă Măsurile oficiale care se iau din 2 iunie în toate școlile pentru elevii claselor terminale, a VIII-a si a XII-a, precum și în perioada Evaluării Naționale și Bacalaureatului. Proiectul este supus dezbaterii publice.

Una dintre cele mai importante prevederi este cea care le interzice accesul fizic în școală elevilor și profesorilor cu afecțiuni cronice sau care locuiesc cu bolnavi cronici ori cu persoane de 65 de ani și peste, în perioada 2-12 iunie.

Citește și:

FOTO: Image by Pexels from Pixabay


4 comments
  1. Ministresa ar face bine sa iasa acum din confortul biroului, dar nu ca sa asculte pe la usi, ci sa circule cu microbuzul cu elevii navetisti care sunt inghesuiti ca sardelele!

  2. De ce un tanar nu poate merge la scoala sa se pregateasca pentru bacalaureat daca locuieste cu o persoana cu varsta peste 65 de ani? Si tanarul si persoana cu varsta peste 65 de ani pot contacta virusul in cu totul alte imprejurari permise dupa 15 mai. Ambii pot merge, spre exemplu, la biserica si sa se impartaseasca cu aceeasi lingurita dupa cum spune purtatorul de cuvant al BOR … Este o discriminare fata de acesti tineri. Decizia trebuie sa apartina parintilor.

  3. Se tot vorbește de interdicții după 15 mai. Cum vor fi impuse fara sancțiuni? CCR a făcut praf tot regimul sancționator! Ce -o sa -mi facă milițianul daca nu respect interdicțiile? Dosar penal? Haida de! Cum o să dovedească procurorul de caz că am răspândit boala? De pe 15, dezmăț total băieți! Uraaaa!

  4. Unde sunt șansele egale ale elevilor în acest caz, șanse pe care tot mizează ministerul invatamantului când propune sa se de-a bacul și evaluarea. Adică elevi navetiști de ce nu ar avea nevoie de pregătire? Ei cu ce au greșit să nu aibă aceleași șanse la pregătire ca restul? Unde este egalitatea de șanse și corectitudinea de care tot face caz dna ministru? A, și dacă nu știți, după relaxare Coreea de Sud care stătea f bine, revine la restrictii deoarece au avut creștere de contaminări. Voila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Andy Varga, elevă în clasa a XII-a: Dacă nu v-ați mai da cu pumnii în piept (unii) despre ce părinți extraordinari sunteți, și ne-ați întreba și pe noi ce vrem cu adevărat, ați vedea că cei mai mulți vrem să susținem examenele

„Dacă nu v-ați mai da cu pumnii în piept (unii) despre ce părinți extraordinari sunteți, și ne-ați întreba și pe noi ce vrem cu adevărat, ați vedea că cei mai…
Vezi articolul

Raport al ministerului Educației: Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, trei din zece nu reuşesc să-l treacă. 28% au luat medii între 6 și 7

Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, potrivit celui mai recent raport despre starea învățământului preuniversitar publicat de Ministerul Educației.  Documentul analizează examenul de Bacalaureat și…
Vezi articolul