Ministerul Educației cere școlilor date despre numărul profesorilor care au participat la cursuri de formare pe tema educației rutiere – document 

Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Până pe 10 februarie, școlile trebuie să trimită informații despre cursurile de formare pe tema educației rutiere la care au participat profesorii, potrivit unei informări pe care au primit-o inspectoratele școlare de la Ministerul Educației. Pe lângă datele despre cursurile pentru formarea profesorilor, unitățile de învățământ mai au de transmis și informații despre proiectele de educație rutieră și materiale de educare utilizate în cadrul acestora.

În notă este citată Hotărârea de Guvern 195/2002 și este precizat că „Ministerul Educației are atribuția de a asigura, prin programa școlară, educația rutieră a preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar și de a îndruma, coordona și controla, prin inspectoratele școlare, activitatea de educație rutieră în unitățile de învățământ, inclusiv de pregătire și de perfecționare a cadrelor didactice desemnate să execute astfel de activități”. Cu toate acestea, este vorba despre Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2022. Aceasta prevede la art. 127 atribuțiile Ministerului Educației, cele enumerate mai sus.

Conform documentului, datele despre cursurile de formare pe tema educației rutiere prin CCD sau alți furnizori de formare vor cuprinde: „titlu, furnizor de formare, perioada de desfășurare, număr de participanți, număr de credite (dacă este cazul)”.

Potrivit Ministerului Educației, informațiile despre proiectele/activitățile de educație rutieră în mediul școlar vor face referire la anul 2022 și vor face referire la:

Pe site-ul Ministerului Educației va exista o secțiune pentru materiale de informare/educare folosite de școli în cadrul proiectelor de educație rutieră, după cum apare menționat în document. Acolo vor fi încărcate activitățile/proiectele derulate în ultimii trei ani: „Materiale de informare/educare utilizate în cadrul proiectelor/activităților derulate în județul dvs./ Municipiul București în ultimii trei ani, pentru a fi încărcate în spațiul care va fi creat pentru acest domeniu pe pagina web a Ministerului Educației (edu.ro). Aceste materiale vor fi transmite arhivat la adresa de e-mail catalina.chendea@gmail.com”.

Despre Strategia Națională privind Siguranța Rutieră în perioada 2022-2023

Un obiectiv al Strategiei Naționale pentru Siguranța Rutieră 2022-2023 constă în creșterea nivelului de educație rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar. Acțiunile pentru aplicarea obiectivului sunt, printre altele:

Foto: Captură Monitorul Oficial
Foto: Ministerul Educației

O altă acțiune a Strategiei este „dezvoltarea a două campanii educaționale online în domeniul educației rutiere și al primului ajutor pentru conștientizarea a 3.000.000 beneficiari”.

Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version