Ministerul Educației întreabă profesorii și elevii “ce are nevoie să știe” un cadru didactic, ce să facă și cum să se comporte. Chestionar lansat pentru elaborarea profilului de competențe ale cadrului didactic

Contestații BAC

Foto: Pexels.com

Ministerul Educației întreabă profesorii, elevii și orice alt actor implicat în procesul educațional ce are nevoie să știe un cadru didactic, ce să facă și cum să se comporte. Instituția a lansat oficial un chestionar, în contextul în care anunță că a început un proces amplu “de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic”.

Concret, Ministerul Educației întreabă publicul ce anume să-i învețe pe studenți la masteratul didactic. De remarcat că întrebările sunt deschise, fără variante prestabilite de răspuns.

Prima acțiune a procesului de revizuire a pregătirii profesorilor “este aceea de realizare a profilului de competențe ale cadrului didactic, iar în acest sens, Ministerul Educației și Cercetării a realizat un chestionar pentru opinia publică”, spune instituția, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Ministerul Educației și Cercetării a propus, pentru anul universitar 2020-2021, bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format cu acest obiectiv va propune un profil de competențe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională. Procesul de elaborare a acestui profil de competențe va cuprinde mai multe activități, printre care și o consultare publică a părților interesate, prin intermediul unui chestionar care este disponibil în perioada 19 martie – 05 aprilie 2020, accesând linkul https://profilcd.questionpro.com. În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării invită toate persoanele interesate să completeze acest chestionar”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Opiniile fiecărui actor implicat în procesul educațional sunt importante și contăm pe un număr cât mai mare de răspunsuri, pentru a înțelege cât mai bine așteptările din societatea românească”, argumentează Ministerul.

Ce vrea să afle Ministerul Educației?

Ministerul Educației întreabă respondenții și care este genul, vârsta, starea civilă, ultimele studii absolvite, dacă au făcut studii în străinătate, ocupația, locul de muncă, pentru ce anume au fost plecați în străinătate (în cazul în care au fost plecați), etnia, religia, dacă au copii, dacă copiii merg la școală, localitatea natală, localitatea și județul în care lucrează în prezent.

Informații de background – Chestionar lansat înainte de a afla ce s-a întâmplat cu anteriorul sondaj

Amintim că precedentul chestionar lansat de Ministerul Educației condus de Monica Anisie i-a întrebat pe părinți, profesori și elevi ce discipline obligatorii să taie din cele 18 de la gimnaziu, câte ore să reducă și ce materii ar trebui introduse.

Chestionarele online trebuia completate până pe 15 martie. “Răspunsurile colectate vor fi supuse unei prelucrări automate, utile în elaborarea unei analize de impact privind modificările planurilor-cadru pentru învățământul gimnazial”, anunțat Ministerul, într-o notă trimisă inspectoratelor școlare și obținută de Edupedu.ro.

Ministerul nu a anunțat, până la ora publicării acestui articol, concluziile acelei sondări publice.

Citește și:

 

Exit mobile version