Ministerul Educației nu va publica un al șaptelea set de teste de antrenament / Ultimele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2022 au fost publicate săptămâna trecută

Foto: © Xalanx | Dreamstime.com

Ministerului Educației nu va publica astăzi setul al șaptelea de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2022, care ar fi urmat celor publicate deja, deoarece ultimele au fost publicate săptămâna trecută, după cum au precizat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației. În 2021 au fost 15 teste de antrenament publicate pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a, iar în 2020 au fost 8.

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în luna aprilie că primele teste de antrenament vor fi publicate începând cu ziua de luni, 18 aprilie 2022, și vor continua să apară în fiecare zi de luni.

Subiectele au fost calibrate pe rezultatele de la simulările examenelor, care au avut loc la începutul lunii aprilie, potrivit ministrului Educației.

Edupedu.ro a scris că 172.822 de elevi termină clasa a VIII-a anul acesta școlar, în 2022. Aceștia sunt automat înscriși la Evaluarea Națională. Cifra reiese din datele publicate de Ministerul Educației la simularea Evaluării Naționale, în luna aprilie.

Iată cele 6 seturi de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2022:
Calendar Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a
Citește și:
Aproape 173 de mii de elevi ai claselor a VIII-a termină școala vineri, 3 iunie / Evaluarea Națională are loc în 14 – 17 iunie, iar admiterea la liceu începe o lună mai târziu
Evaluarea Națională 2022. Recomandările pentru elevii de clasa a VIII-a, la Limba română, de la instituția care face subiectele de examen: Nu sunt obligatorii conectorii de tipul „în primul rând”, „în al doilea rând” pentru textul de opinie. Nu vor fi punctate truismele și clișeele lingvistice

Foto: © Xalanx | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version