Ministrul Educației, după ce a cerut verificarea datelor cu elevii înscriși la Evaluarea Națională 2022: Datele au fost corectate – numărul de înscriși este de 155.561 de elevi

Foto: gov.ro

Numărul de înscriși la Evaluarea Națională 2022 este de 155.561, precizeaza ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro. Acesta susține că a cerut o nouă verificare a datelor după ce Edupedu.ro a semnalat faptul că 261 de elevi au „dispărut” din statistica oficială a celor înscriși la examenul de la finalul clasei a VIII-a de pe o zi pe alta.

„Referitor la diferențele între numărul de elevi de clasa a VIII-a înscriși pentru a susține EN VIII 2022 (155.820 – anunțat luni, 13.06.2022, respectiv 155.561, anunțat marți, 14.06.2022), facem precizarea că neconcordanța sesizată are la bază unele erori de introducere a datelor inițiale în aplicația de examen la nivelul unor inspectorate școlare județene. Situația statistică de vineri, 10 iunie, trimisă la Ministerul Educației, a avut la bază raportările fiecărui inspectorat școlar județean (această situație a fost luată în calcul în comunicatul de presă de luni, 13.06.2022).

În conformitate cu politica Ministerului Educatiei de profesionalizare a tuturor proceselor din domeniul educației, am solicitat o nouă verificare pentru a asigura conformitatea și exactitatea datelor raportate, rezultând astfel că în datele comunicate inițial unele inspectorate județene au inclus și absolvenți de clasa a VIII-a din unitățile de invățământ special, fără a marca acest lucru în mod distinct.

În mod firesc, datele au fost corectate, astfel că numărul de înscriși la EN VIII 2022 este de 155.561 de elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Reamintim că înaintea primei probe și după desfășurarea acesteia, comunicatele oficiale au prezentat cifre diferite ale elevilor înscriși. (detalii aici)

Exit mobile version