261 dintre elevii declarați înscriși la Evaluarea Națională 2022, echivalentul a 10 clase de 26 de elevi, au dispărut peste noapte în datele declarate de minister / UPDATE: Reacția ministrului Educației

13.588 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Ministerul Educației a prezentat cifre diferite cu privire la participarea la Evaluarea Națională 2022, înaintea primei probe și după desfășurarea acesteia. Din calculele bazate pe cifrele furnizate de minister reiese că 261 de elevi au dispărut peste noapte din rândul celor declarați înscriși pentru susținerea examenului.

UPDATE: Ministrul Educației, după ce a cerut verificarea datelor cu elevii înscriși la Evaluarea Națională 2022: Datele au fost corectate – numărul de înscriși este de 155.561 de elevi

Știrea inițială: Astfel, luni, 13 iunie, Ministerul Educației anunța într-un comunicat de presă că 155.820 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru susținerea Evaluării Naționale 2022, desfășurată în perioada 14-30 iunie, “conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene”.

Comunicatul Ministerului Educației de luni, 13 iunie

O zi mai târziu, marți, 14 iunie, după prima probă scrisă din cadrul EN 2022 – Limba și literatura română, ministerul anunța tot prin comunicat de presă că au fost prezenți 148.891 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși și că au absentat 6.668 de absolvenți. 

Totalul elevilor prezenți și absenți la proba de marți este de 155.559, număr cu 261 mai mic decât numărul elevilor înscriși, declarat luni de minister. Este echivalentul a 10 clase cu câte 26 de elevi.

Comunicatul Ministerului Educației de marți, 14 iunie

De notat că astfel de diferențe nu au existat înainte și între probele Evaluării Naționale în anii precedenți. De exemplu, numărul elevilor înscriși la Evaluarea Națională – clasa a VIII-a în 2021 a fost același – 131.179 de elevi – atât în raportarea generală declarată, cât și în raportările pentru probele de matematică și limba română. 

Datele-cheie pentru Evaluarea Națională, între 2013 și 2021:

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Ludovic Orban: Avem o variantă în care se pot finaliza toate cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online/Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor ca să nu mai fie clase pline

Anul școlar și anul universitar se vor finaliza, iar examenele vor fi susținute, la fel și admiterea, anunță premierul Ludovic Orban, potrivit digi24.ro. Șeful Executivului a declarat că există mai…
Vezi articolul