Ministrul Educației revine cu precizări – vor fi cinci situații în care elevii vor face cursuri hibrid sau online

Foto: gov.ro

Profesorii care au simptome de COVID se adaugă celor 4 situații în care elevii vor face școală online sau cursuri hibrid, potrivit unui anunț făcut luni de ministrul Sorin Cîmpeanu, scrie G4Media.ro. Oficialul enumerase patru situații duminică seara.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că există cinci categorii de elevi și profesori care vor continua să facă ore online chiar dacă școlile se vor deschide din 8 februarie. Reamintim că o decizie finală privind redeschiderea școlilor va fi luată mâine.

Iată cele cinci categorii:

  1. elevii care au vulnerabilități medicale
  2. elevii cu simptome de Covid
  3. elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
  4. profesorii cu vulnerabilități medicale
  5. profesorii care au simptome de Covid

”Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate”, a mai spus Cîmpeanu referitor la cazurile în care mai mulți profesori de la anumită școală vor fi forțați să susțină orele online.

Duminică seara Cîmpeanu a enumerat patru situații în care elevii fac ore online:

“Sunt patru situații:

  1. Elevii au contra indicații medicale, au vulnerabilități – vor face ore online;
  2. Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități certificate, ca atare aceștia vor face ore online;
  3. Elevii prezintă simptome, în mod evident dacă prezintă simptome, recomandarea mea și a ministrului Sănătății și a oricui este să facă orele de acasă;
  4. Profesorii care prezintă vulnerabilități sau simptome vor sta acasă și iarăși se va face predarea-învățarea online, de acasă.

Reamintim că pe 14 ianuarie 2021, în momentul anunțului lui Klaus Iohannis că majoritatea școlilor s-ar putea redeschide din 8 februarie, Sorin Cîmpeanu spunea că “în decizia de astăzi scenariul de funcționare hibrid nu mai există. Între galben și verde diferența este că în verde merg toți, în galben merg doar până la clasele a IV-a, în galben nu merg la școală a V-a, a VI-a și a VII-a și a IX-a, a X-a și a XI-a. Fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet. Experiențele din educație ne-am arătat că nu este eficient. Și mie mi se pare că este mult mai clar așa, mai simplu și mai clar”, preciza Cîmpeanu la acel moment.

Foto: gov.ro

Exit mobile version