VIDEO Patru situații în care elevii pot face cursuri online, chiar dacă clasa lor merge fizic la școală, prezentate de ministrul Educației. Cîmpeanu: “Scenariul hibrid nu poate fi eliminat”

51.987 de vizualizări
Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com
Situațiile în care elevii pot face orele online, de acasă, deși colegii lor de clasă merg la școală, au fost enumerate de ministrul Educației dumincă seara, la Digi24. Sorin Cîmpeanu a spus acum că “scenariul hibrid nu poate fi eliminat”, deși pe 14 ianuarie oficialul declara ferm că “scenariul hibrid dispare complet” pe motiv că este ineficient.

Cîmpeanu a enumerat cele patru situații în care elevii fac ore online:

“Sunt patru situații:

  1. Elevii au contra indicații medicale, au vulnerabilități – vor face ore online;
  2. Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități certificate, ca atare aceștia vor face ore online;
  3. Elevii prezintă simptome, în mod evident dacă prezintă simptome, recomandarea mea și a ministrului Sănătății și a oricui este să facă orele de acasă;
  4. Profesorii care prezintă vulnerabilități sau simptome vor sta acasă și iarăși se va face predarea-învățarea online, de acasă.

Cîmpeanu a mai spus că “scenariul hibrid nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă și trebuie să aibă acces la învățătură”.

Reamintim că pe 14 ianuarie 2021, în momentul anunțului lui Klaus Iohannis că majoritatea școlilor s-ar putea redeschide din 8 februarie, Sorin Cîmpeanu spunea că “în decizia de astăzi scenariul de funcționare hibrid nu mai există. Între galben și verde diferența este că în verde merg toți, în galben merg doar până la clasele a IV-a, în galben nu merg la școală a V-a, a VI-a și a VII-a și a IX-a, a X-a și a XI-a. Fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet. Experiențele din educație ne-am arătat că nu este eficient. Și mie mi se pare că este mult mai clar așa, mai simplu și mai clar”, preciza Cîmpeanu la acel moment.

Tot duminică la Digi24 Cîmpeanu a repetat anunțul făcut vineri, conform căruia pentru profesorii care nu pot veni la școală din motive medicale certificate, orele se organizează online și conducerea școlii se va asigura prin orar că toate orele online “vor fi puse într-o singură zi, maximum două”.

“Dacă un profesor are contraindicații, conducerea școlii este datoare să asigure un program orar în care orele acelui profesor să fie grupate într-o singură zi în care elevii să poată învăța online de acasă” a spus Cîmpeanu.

Întrebat ce se întâmplă dacă vor fi multe ore sau dacă vor fi mai mulți profesori în situația de a fi obligați să țină cursuri online, ministrul a spus: “o singură zi sau două, dacă vor fi mai mulți profesori ceea ce nu ne dorim, vor putea fi și două zile din cinci”.

Ministrul a mai precizat că “și învățătorii pot aduce adeverință de boli cronice sau de contraindicații, doar că pentru angajații din sistemul de educație din legea prevede că trebuie certificarea unui medic de medicina muncii”.

Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


11 comments
  1. Elevii din anii terminali cum pot recupera atata materie, care stim cat de stufoasa este, in 1,2 ore in plus pe saptamana? Ce masuri o sa adoptati pentru acestia in ceea ce priveste examenele?

  2. Elevii din anii terminali cum pot recupera atata materie, care stim cat de stufoasa este, in 1,2 ore in plus pe saptamana? Ce masuri o sa adoptati pentru acestia in ceea ce priveste examenele?

  3. Pai și dacă un profesor are ceva boli cronice și va preda online. Sa zicem a 3-a ora din 5 ore ale zilei, ce se face? Fug copiii acasă, ajung la jumătatea ieri, se logheaza și fac așa 30 min, apoi fug iar la școala sa continue ora a 4-a? Ca nu înțeleg…

  4. Trebuie ca fiecare părinte să poată decide pentru copilul său dacă îl trimite la școală sau continuă online! Fiecare să-și asume riscurile pentru el.

  5. Domnul ministru nu știe ca elevi care nu au chef sa vina la școală, se lipesc de cei cu boli, ca să doarmă mai mult acasă și sa nu piardă timp pe mijloacele și asa aglomerare de transport în comun.
    Cat despre profesori, credeți ca ei nu au acasă parinti bătrâni cu comorbiditati?
    Dar ai lor nu contează deci cât contează cei ai elevilor.
    Și chiar credeți ca scoala își va schimba orarul pentru vreun profesor cu boli cronice? Cu atât mai mult cu cât mulți profesori au boli cronice.. diabet pe sistem nervos, din cauza stresului de a lucra cu sute de elevi pe zi (unii fără educație de acasă) etc

  6. Campeanu a fost tocat marunt de Marius Pancu la Digi si nu a facut decat sa cosmetizeze dezastrul. Inteleg ca Ministerul Sanatatii trebuie sa decida tot, Ministerul Invatamantului nu-si asuma nimic. Campeanu stie doar una si buna. In plina pandemie ministrul viseaza “intoarcerea la normalitate”. Fara un plan, fara macar o idee, fara o schimbare, fara sa tina cont de realitatea actuala.
    Campeanu a mai zis ca “majoritatea părinților își doresc revenirea copiilor la școală” cf. unui sondaj IRES de saptamana trecuta. Campeanu a uitat sa mai spuna ca parintii nu isi doresc intoarcerea in clase in orice conditii, cf. aceluiasi sondaj.

    O fi facut ministrul vreo simulare ca sa inteleaga ce se va intampla in cele patru situatii? Nu cred. Trebuie sa se spele scolile pe cap cu problemele astea “minore”.

    O fi facut ministrul vreo simulare ca sa inteleaga cat va dura “intoarcerea la normalitate” in contexul noilor tulpini de care se tem oamenii normali la cap? Ministrul a amintit doar pagubele colaterale, cateva procente acolo, neglijabile si manageriabile.

    1. Perplex, ești în panicat, un negativist și un speriat de bombe. Din cauza unora ca tine o s-o mai ținem mult și bine cu pandalia asta.

      1. Poate ca tie iti convine un lockdown hard ca in Marea Britanie, Israel sau Portugalia. Din ce scrii vad ca negationist si panicat esti tu :)).

        Alte tari sunt prudente. La fel ar trebui sa se intample si aici ca sa nu ajungem in situatia tarilor de mai sus.

        1. Poate ca și noi suntem aproape de celelalte tari , invadate de noua tulpina , dar de unde sa știm dacă nu se testează la capacitate maxima ???? Chiar nu înțeleg de ce se “ arunca “ sa deschidă fizic școlile ? Nu ne putem compara cu alte tari , nici infrastructura , nici distanțare , nici testare , nici vaccinarea cadrelor didactice ! Acum vor sa ne vaccineze cu Astra Zeneca / 65 % eficientă ! Chiar sunt iraționali și nerealisti ! Moderatorul Marius Pancu a fost singurul care a avut curajul sa i pună întrebări “ incomode “ și sa insiste in obținerea unui răspuns !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Andra Cîrșmaru, profesoară de limba română: Dacă la începutul predării online toți copiii erau foarte încântați și entuziasmați că în sfârșit vor sta toată ziua pe internet, după o lună au vrut din nou la școală

“Dacă la începutul acestui nou context de învățare toți copiii erau foarte încântați și entuziasmați că în sfârșit vor sta toată ziua pe internet, pe telefon, în fața calculatorului fără…
Vezi articolul

Premierul Vietnamului, fost student în București, la Construcții, aflat zilele acestea în vizită oficială: Nu voi uita niciodată ajutorul și grija profesorilor și a studenților. De fiecare dată când vin în România, mă întorc mereu la școală

Premierul vietnamez Pham Minh Chinh se află într-o vizită oficială în România – un eveniment rar pentru șeful guvernului al unei dintre cele mai dinamice economii din Asia. Pe lângă…
Vezi articolul