Miza anulării Bacalaureatului: obținerea diplomei de către cei care au picat BAC-ul în trecut și apoi admiterea în universități. Funeriu: Bani, în locul interesului educațional

Daniel Funeriu

Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com

“Dacă Bacalaureatul se dă tuturor pe baza mediilor de la clasă, portița aceasta va fi folosită de un număr uriaș de elevi, mai ales cei care au picat în generațiile trecute și care conform legii au dreptul să se înscrie”, a avertizat la Europa FM fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. Reacția vine după ce sindicatele reunite în FSLI au cerut anularea Bacalaureatului și Evaluării Naționale, din cauza pandemiei.

“Eu vă traduc ce este în spatele acestor interese ilegitime ale sindicatelor. În 2011 după ce am făcut primul Bac cu camerele de luat vederi, deci primul Bac corect, numărul de studenți a scăzut drastic, iar universitățile private au pierdut (…) 360 milioane de euro anual pentru că ei aveau 580 mii de studenți, iar după Bac-ul corect au mai avut doar 70 de mii. Deci iată care sunt interesele: Bani, în locul interesului educațional al copiilor. Și acum nu mă miră că va fi o avalanșă de solicitări pentru ca bacalaureatul să fie acordat anul acesta pe baza mediilor de la clasă și nu pe baza unui examen corect”, a acuzat Daniel Funeriu, la Europa FM.

Declarațiile făcute de Daniel Funeriu, în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM:
Despre Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a:
Citește și:

 

 

 

Exit mobile version