NASA a amânat și a doua încercare de inițiere a misiunii Artemis I spre Lună, cu 3 ore înainte de fereastra de lansare / Cauza: tot o scurgere de hidrogen lichid

Foto: NASA - Joel Kowsky

NASA a renunțat din nou la încercarea de a lansa noua sa rachetă masivă spre Lună, într-o misiune de testare fără echipaj, din cauza unor probleme tehnice. Anularea a fost anunțată la ora 18:17 în România, cu trei ore înainte de deschiderea ferestrei de lansare, transmite CNN.

Artemis I trebuia să se lanseze sâmbătă după-amiază, dar aceste planuri au fost anulate după ce membrii echipei au descoperit o scurgere de hidrogen lichid pe care au petrecut cea mai mare parte a dimineții încercând să o rezolve, scrie aceeași sursă.

Potrivit ofițerului meteorolog Melody Lovin, existau 60% șanse de condiții meteo favorabile pentru lansare, astăzi. Stiva Artemis I, care include racheta Space Launch System (SLS) și nava spațială Orion, continuă să se afle pe rampa de lansare 39B de la Centrul Spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida.

Există încă o oportunitate de rezervă pentru misiunea Artemis I: ar mai putea fi lansată pe 5 sau pe 6 septembrie, conform sursei citate.

Amintim că, inițial, lansarea a fost programată pentru luni, 29 august 2022, dar a fost amânată pentru același tip de problemă tehnică.

Exit mobile version