Noi suspiciuni legate de doctoratul ministrului Apărării, Angel Tîlvăr. El nu figurează că ar fi intrat în Arhivele Vrancea, deși are trimiteri în teză către documente ale instituției / Angajat al Muzeului Vrancea: “Eu am făcut cercetarea, era sarcină de serviciu de la directorul instituției” – AUDIO

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Teza de doctorat a ministrului Apărării, vrânceanul Angel Tîlvăr (PSD), ridică noi suspiciuni legate de modul în care a fost realizată. Documentele Arhivelor Naționale – secția Vrancea, consultate de reporterul G4Media, arată că numele lui Angel Tîlvăr nu apare în registrul de cercetare a documentelor citate în teză. În schimb, apare numele actualului șef al Secției Istorie a Muzeului Vrancea, Ionuț Iliescu.

Ionuț Iliescu a declarat pentru G4Media că a făcut cercetarea în Arhivele Naționale Vrancea pentru teza de doctorat “Relații româno – israeliene în perioada comunistă” a lui Angel Tîlvăr și spune că “era sarcină de serviciu trasată de conducerea instituției”, în speță fostul director, Horia Dumitrescu.

Teza de doctorat conține mai multe trimiteri la fondul Poliției Focșani Dosar 15/1947, Dosar 39/1948, Fondul Prefecturii Județului Putna, Dosar 108/1947, Fond Comitetul Județean Putna al PCR dosar 32/1948, Fondul Comitetului Evreiesc Putna, dosar 10/1950 și fondul Comitetului Raional de Partid Focșani Dosar 19/1952.

În toate aceste dosare, numele de Angel Tîlvăr nu figurează la registrul de cercetători de la prima filă din dosar, ci apare, de fiecare dată, numele lui Ionuț Iliescu, angajatul Muzeului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
EXCLUSIV G4Media.ro: DNA și Parchetul Vrancea au clasat dosarele în care actualul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, era acuzat că și-ar fi întocmit teza de doctorat cu angajații și pe calculatoarele Muzeului Vrancei / Tîlvăr a respins acuzațiile angajaților de la Muzeu
Exit mobile version