EXCLUSIV G4Media.ro: DNA și Parchetul Vrancea au clasat dosarele în care actualul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, era acuzat că și-ar fi întocmit teza de doctorat cu angajații și pe calculatoarele Muzeului Vrancei / Tîlvăr a respins acuzațiile angajaților de la Muzeu

1.378 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro
DNA și Parchetul Vrancea au clasat două dosare ce îl vizau pe Angel Tîlvăr (PSD), actualul ministru al Apărării, potrivit răspunsurilor oficiale pentru G4Media. Dosarele au fost constituite după o plângere depusă de un fost angajat al Muzeului Vrancei, care a susținut că timp de aproximativ trei ani Tîlvăr, la data respectivă senator de Vrancea, ar fi beneficiat de sprijinul logistic și uman al Muzeului Vrancei pentru a-și redacta teza de doctorat.

Fostul angajat a susținut că un coleg din Muzeu i-ar fi făcut documentarea lui Tîlvăr la Arhivele Naționale, iar o colegă i-ar fi redactat teza senatorului, la ordinul fostului director de instituție, Horia Dumitrescu.

Tîlvăr a respins acuzațiile, declarând procurorilor că ”nu am folosit și nu am solicitat niciunui angajat al Muzeului Vrancei să mă ajute la redactarea lucrării”, potrivit documentelor consultate de G4Media.

Teza de doctorat a lui Tîlvăr are titlul “România – Isreal, relații în perioada comunistă”.

De asemenea, denunțătorul susține că nu a fost audiat niciodată de procurorii Parchetului Vrancea, ci doar de cei ai DNA. În replică, Parchetul Vrancea spune că, în 2018, când s-a înregistrat plângerea, după anchetă s-a constatat că faptele incriminate nu există, s-a disjuns cauza, și ambele parchete au clasat dosarul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like