DOCUMENT Notele de la simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2019 pot fi trecute în catalog – a stabilit Ministerul Educației. Ordinul privind simularea la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a a fost publicat în Monitor

Ziua Internațională a Profesorului

Foto: Pixabay.com

Notele de la simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2019 pot să fie trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților. Decizia apare în ordinul care stabilește organizarea simulărilor anul acesta și pentru elevii de clasa a VII-a, ordin care a fost publicat în această dimineață în Monitorul Oficial. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor susține peste 2 săptămâni simularea examenelor de Evaluare Națională 2019.
Foto: Monitorul Oficial

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial, în această dimineață, ordinul ministrului Ecaterina Andronescu ce prevede organizarea simulărilor de Evaluare Națională la clasele a VII-a și a VIII-a în perioada 11 – 13 martie, precum și organizarea simulărilor de BAC 2019 la clasele a XI-a și a XII-a în perioada 18 – 21 martie.

Față de anii trecuți, o noutate o reprezintă precizarea oficială în ordin că notele de la simulare pot să fie consemnate în catalog: “La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog“.

Ce mai prevede ordinul privind organizarea simulărilor:

“(1) Se aprobă organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018-2019, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.”

(2) Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a.

(3) Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă.”

Ministerul Educației precizează că procedura în baza căreia se va desfășura simularea va fi comunicată inspectoratelor școlare.

Calendar final Simulare Evaluarea Națională 2019 la clasele a VII-a și a VIII-a
11 martie 2019     Simulare Limba și literatura română – probă scrisă
12 martie 2019     Simulare Matematică – probă scrisă
13 martie 2019     Simulare Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 martie 2019     Afișarea rezultatelor
Foto: Monitorul Oficial

 

Calendar final Simulare Bacalaureat 2019 la clasele a XI-a și a XII-a
18 martie 2019     Simulare Limba și literatura română – scris
19 martie 2019     Simulare Limba și literatura maternă – scris
20 martie 2019     Simulare Proba obligatorie a profilului
21 martie 2019     Simulare Proba la alegere a profilului și specializării – se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

29 martie 2019     Afișarea rezultatelor

Și la simularea de la BAC, datele de simulare sunt aceleași cu cele prezentate de Edupedu.ro în urmă cu două săptămâni.

Citește și:

 

Exit mobile version